Ferara odlazi iz Srbije

Izvor: B92, 26.Feb.2014, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ferara odlazi iz Srbije

Kragujevac -- Generalni direktor kompanije Fijat automobili Srbija (FAS) Antonio Čezare Ferara od 1. marta neće biti na toj funkciji, saznaje list Danas.

Kako navodi list, kragujevačkom fabrikom će iz Italije rukovoditi Silvija Varneti, koja se smatra uticajnom menadžerkom u Fijatovoj centrali u Torinu.

Pored nje fabrikom će upravljati resorni rukovodioci FAS-a, među kojima su direktor proizvodnje Frančesko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Čačna i menadžer za ljudske resurse Kristijano Frankini.

Ferara se vraća u Italiju, gde će nastaviti da radi na odgovornim poslovima u Fijatu.

Ferera je u Kragujevac došao u drugoj polovini 2011. iz Fijatove fabrike u Kasinu, koja je u to vreme važila za jednu od najmodernijih i najuspešnijih. Ferara je u FAS-u zamenio dotadašnjeg generalnog menadžera kompanije Đovanija de Filipisa, a došao je da završi kragujevačku fabriku i u njoj započne proizvodnju novog Fijatovog modela automobila.

Uspeo je u jednom i u drugom: 13. decembra 2011. puštena je u rad nova Fijatova kompanija u Kragujevcu, u čiju izgradnju i opremanje je investirano oko milijardu evra, i koja slovi za najsavremeniju Fijatovu fabriku na svetu, dok je 4. jula 2012, startovala serijska proizvodnja najnovijeg Fijatovog modela "fijat 500l“.

U stručnim krugovima ocenjuje se da je njegov odlazak znak da je kragujevačka fabrika "odrasla“, odnosno da ne mora da ima italijanskog "staratelja“ stalno lociranog u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.