Farmakolozi iz Palestine u poseti Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 12.Okt.2018, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Farmakolozi iz Palestine u poseti Kragujevcu

Dr Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu priredila je prijem za delegaciju farmaceuta i lekara iz Palestine predvođenu predsednikom Udruženja diplomiranih studenata iz Palestine na prostoru bivše Jugoslavije, Naderom Salajmeom.

Prijemu je prisustvovao prof. dr Ranko Golijanin, predsednik Srpskog lekarskog društva, podružnice Kragujevac i Talal Elzik, predsednik Društva srpsko-palestinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << prijateljstva koji je podsetio na pobratimske odnose između Kragujevca i grada Jerihona najstarijeg palestinskog grada.  

Upoznajući goste o kulturno-istorijskom nasleđu Kragujevca, dr Damnjanović je podsetila na jubilarnu godinu i dva veka od proglašenja prve prestonice srpske države ističući da Kragujevac po mnogo čemu zauzima prvo mesto a pored ostalog i po prvoj apoteci u Srbiji.

Negujući brojna prijateljstva i partnerstva sa evropskim i svetskim zemljama i gradovima, Kragujevac je danas domaćin delegaciji iz Palestine. Sa najstarijijm palestinskim gradom Jerihonom imamo izuzetnu kulturnu saradnju i pobratimske odnose. Godinama unazad Grad Kragujevac stipendira studente iz Palestine ali i pored kulturne i saradnje na polju obrazovanja, ovo je prilika da je uspostavimo u oblasti zdravstvene zaštite, rekla je član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović.   

Pored 9 članova Farmaceutske komore Palestine, u delegaciji su dva doktora medicine, kao i Nader Salajme predsednik Udruženja dimplomiranih studenta iz Palestine na prostoru bivše Jugoslavije.

Govoreći o udruženju Salajme je rekao da je osnovano pre više od deset godina i da u okviru aktivnosti, rade na uspostavljanju kontakata sa republikama i gradovima bivše Jugoslavije u kojima su članovi udruženja studirali. Posetom Srbiji, učešćem na stručnim kongresima i kontaktima otvaraju se mogućnosti ostvarivanja saradnje i u oblasti zdravstva, rekao je Nader Salajme. 

Nakon učešća na Međunarodnom kongresu farmaceuta Srbije u Beogradu delegacija je u poseti Kragujevcu u okviru koje će posetiti i prisustvovati svečanom otvaranju Sajma zdravlja.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.