Erdoglija eliminisala Korićane iz Kupa FSGKG

Izvor: KGsport.info, 07.Avg.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoglija eliminisala Korićane iz Kupa FSGKG

Ekipa Erdoglije 1931 sa novom upravom uspešno je startovala u Kupu FSGKG

Proteklog vikenda utakmicama prvog kola počelo je takmičenje za pehar namenjen pobedniku Kupa Fudbalskog saveza grada Kragujevca. Boljom igrom u drugom poluvremenu, ekipa Erdoglije 1931 je na svom stadionu ubedljivo savladala Korićane, koji su od 33. minuta igrali bez isključenog golmana Grbića.
U derbiju novih članova Prve gradske lige više se očekivalo. Treba reći da se ekipa Korićana >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << pojavila bez kapitena Čpajaka i još nekoliko prvotimaca, a imala je i peh jer je od 57. minuta igrala sa igračem manje. Međutim, to ne umanjuje uspeh Erdoglije 1931, na čelu sa novom upravom koju sačinjavaju igrači, kapiten Miloš Vlačić (predsednik), Mihajlo Đoković (potpredsednik) i Miloš Živanović na funkciji sekretara kluba, dobro startovala u kupu.
Od početka susreta domaća ekipa krenula je napadački i imala dve-tri izgledne prilike za vođstvo, koje Đoković i Zdravković nisu iskoristili. U 10. minutu povređen je kapiten domaćina Vlačić, a u 33. minutu golman gostiju Nemanja Grbić nespretno je intervenisao izvan 16 metara i tom prilikom lopta ga je pogodila u ruku, pa mu je sudija Srđan Dimitrijević pokazao crveni karton. Zbog toga je trener Korićana Zoran Jovanović bio prinuđen da iz igre povuče Arsića i uvede rezervnog golmana Matanovića. To je donekle olakšalo posao domaćem timu, koji je u drugom poluvremenu krenuo još ofanzivnije i već u 47. minutu došao u vođstvo. Sa desne strane centrirao je rezervista Grabovac, koji je zamenio povređenog Vlačića, a na drugoj stativi dobro se snašao Stevović i glavom loptu poslao u mrežu.
Sa utakmice novih prvoligaša Erdoglije i Korićana u kojoj su domaćini ubedljivo slavili
Na 2:0 povisio je Zdravković u 58. minutu, posle greške u odbrani gostiju. Desetak minuta kasnije šansu za smanjenje rezultata imao je najbolji strelac Korićana Matić, ali je njegov udarac glavom izblokiran.  Zicer je propustio i Blagojević, koji u situaciji „jedan na jedan“ nije uspeo da savlada domaćeg golmana. U 70. minutu odličan udarac sa 25 metara uputio je Srdić, ali je golman uspeo da loptu izbije u korner.
Ove promašaje gostiju fudbaleri Erdoglije 1931 kaznili su sa još dva pogotka. U 78. minutu Luković je povećao prednost  na 3:0, a samo dva minuta kasnije pobedu domaćina overio je Đoković evro golom iz slobodnog udarca.
Interesantno je napomenuti da na utakmici nije bilo pomoćnih sudija.
ERDOGLIJA 1931 – KORIĆANI 4:0 (0:0)
Stadion: U MZ „21. oktobar“.
Gledalaca: 50.
Sudija: Srđan Dimitrijević (bez pomoćnika).
Strelci: Stevović u 47, Zdravković u 58, Luković u 78. i Đoković u 80. minutu.
Crveni karton: Grbić (Korićani) u 33.  minutu.
ERDOGLIJA 1931: Mijailović, Sekulić (od 79. Smiljanić), Tomović, Petrović, Petković, Luković, Lazarević, Vlačić (od 10. minuta Grabovac). Stevović, Đoković, Zdravković ( od 65. Šapić).
KORIĆANI: Grbić, Trajković, Kesić (0d 65. Dogandžić), Stević, Matić, Srdić, Stanković, Arsić (od 33. Matanović), Blagojević, Anđelković, Petrović.
Pored ovog susreta, odigrano je još sedamnaest mečeva prvog kola Kupa na području FSGKG. Drugoligaš 21. oktobar priredio je iznenađenje i eliminisao Vodojažu (3:0), a Bagremar Zastavu na Bubnju sa 2:0.
U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati:
Bukorovac – Borac (D) 3:1
Kolonija – Seljak 1928 3:0 (službenim rezultatom)
Bratstvo 1975 – Ćava 1:2
Pobeda 1926 – Žeželj 6:7 (penalima)
Maršić – Šumadinac KG 3:2
Sloga Lužnice 2016 – Vinogradi DB 3:1
Partizan (C) – Budućnost 0:3
Azbest – Seljak (C) 3:0
Jadran – Hajduk 1:0
Sloga (D) – Borac (NM) 6:1
Jedinstvo – Srbija 0:6
Šumadija 1934 – Sloboda (G) 5:1
Divostin – Kremenac 3:1
Košutnjak – Dobrača 4:5 (penalima)
Mladost (P) – Šumarice 2008 3:0
Slobodna je u ovom kolu bila ekipa Kutlova.
Izvlačenje parova za drugo kolo obaviće se danas u prostorijama Fudbalskog saveza grada Kragujevca.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.