Ekonomac ubedljiv na startu

Izvor: B92, 03.Okt.2013, 03:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomac ubedljiv na startu

Šampion Srbije u futsalu Ekonomac iz Kragujevca pobedom je otvorio takmičenje u prvoj fazi Futsal kupa UEFA.

Ekonomac je na startu takmičenja savladao hrvatskog prvaka Nacional iz Zagreba rezultatom 4:1 (1:1).

U drugom meču grupe 5, koja se igra u srcu Šumadije, CF Ajndhoven u drugom poluvremenu slomio je otpor norveškog tima Vegakameratene i slavio 3:0.

U elitnu fazu iz svake od šest grupa prve faze idu po dva najbolja, a tamo ih čekaju četiri najbolje rangirane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekipe na kontinentu – branilac titule Kajrat Almati, MFK Dinamo Moskva, Barselona i lisabonski Sporting.

Šampioni Srbije i Hrvatske odlično se poznaju, a pre tri godine su se na istom mestu sastali i Ekonomac je takođe pobedio 4:1. Do pete uzastopne pobede nad Nacionalom Kragujevčani su stigli posle izjednačenog prvog poluvremena, u kojem je Kocić posle solo prodora pogodio mrežu rivala, ali je Morina veoma brzo izjednačio.

U drugom delu mreža Luketina tresla se još triput. Ključni igrač utakmice Borko Surtudžić najpre je umirio domaću ekipu i publiku, priopremivši u 24. minutu gol za Fetiča, a zatim je i sm pogodio za 3:1. Konačan rezultat postavio je Kocić devet minuta pred kraj, malo pošto je jedini strelac za Nacional isključen zbog pljuvanja.

U večernjem meču norveški prvak Vegakameratene se punih 26 minuta držao protiv Ajndhovena, ali su Karim Bali i Adem Kočak doneli Holanđanima ubedljivu pobedu.

Kragujevčani bi već u četvrtak mogli da potvrde plasman u drugu fazu, ako pobede Vegakameratene (od 18 časova), a Ajdnhoven ne izgubi od Nacionala. Poslednji meč u grupi Ekonomac igra sa Ajndhovenom u subotu od 20.30.

Sportska hala „Jezero“. Gledalaca: 3.000. Sudije: Birket (Engleska) 6,5 i Sliva (Litvanija) 6. Strelci: 1:0 Kocić u 10, 1:1 Korab Morina u 12, 2:1 Fetič u 24, 3:1 Surudžić u 29, 4:1 Kocić u 32.minutu. Žuti kartoni: De Souza (Ekonomac), Kujtim Morina, Halilović (Nacional). Crveni karton: Korab Morina (Nacional) u 31.minutu. Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 3 (1-2), Nacional 9 (5-4).

EKONOMAC: AKSENTIJEVIĆ , FETIČ, SURUDŽIĆ, KOCIĆ, RAJČEVIĆ, De Souza, Nikolić, Vesić, Simić, Rakić. Nisu igrali: Stojković, Bojović, Janjić i Momčilović. Trener: Ivan Božović.

NACIONAL: LUKETIN, KUBOVIĆ, HORVAT, KUJTIM MORINA, ŠESTIĆ, Korab Morina, Banek, Kovač, Leskovar , Halilović, Drndić. Nisu igrali: Hučić, Suvajac i Ježić. Trener: Robert Grdović.

Igrač utakmice: Borko Surudžić (Ekonomac).

U toku su i ostali turniri, a meč dana igran je u Targu Murešu, gde je istoimeni domaći tim, šampion Rumunije, gubio posle 15 minuta od belgijskog Šatelinoa 4:0, ali je stigao do remija 6:6.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ekonomac ubedljiv na startu

Izvor: B92, 03.Okt.2013

Šampion Srbije u futsalu Ekonomac iz Kragujevca pobedom je otvorio takmičenje u prvoj fazi Futsal kupa UEFA...Ekonomac je na startu takmičenja savladao hrvatskog prvaka Nacional iz Zagreba rezultatom 4:1 (1:1)...U drugom meču grupe 5, koja se igra u srcu Šumadije, CF Ajndhoven u drugom poluvremenu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.