Ekonomac protiv Kalče za povratak na pobedničke staze (petak, 20 h)

Izvor: KGsport.info, 28.Mar.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomac protiv Kalče za povratak na pobedničke staze (petak, 20 h)

Nakon poraza u derbiju sa Novom Pazovom prošlog vikenda, igrači kragujevačkog Ekonomca imaće priliku da se pobedom na svom terenu protiv niške Kalče vrate na pobedničke staze. Ovaj susret 19. kola Prve futsal lige Srbije igra se u petak, 29. marta, od 19 časova u hali „Jezero“.
Poraz od Nove Pazove u prošlom kolu ima više simbolički značaj, nego što utiče na plasman kragujevačkog tima, koji suvereno vlada vrhom tabele. Jasno je da ovaj trijumf Novopazovčana šalje >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << i poruku svim ostalim ekipama u ligi da Ekonomac nije nepobediv, kako se to mislilo do ove utakmice.
Međutim, kako je ranjeni lav najopasniji, sigurno da će i igrači srpskog šampiona u završnicu šampionata ući znatno ozbiljnije i motivisanije, svesni činjenice da samo maksimalnom angažovanošću mogu do doći do svog cilja, a to je dupla kruna.
Predstojeći susret sa niškom Kalčom biće idealna prilika da se Kragujevčani ubedljivom pobedom pred svojim navijačima iskupe za poraz u Novoj Pazovi. Niški tim je nakon sumorne jeseni napravio određene „rezove“ u timu, ali i u stručnom štabu. Za novog trenera imenovan je nekadašnji igrač i strateg Ekonomca Vladan Cvetanović, a angažovana su i dva igrača sa reprezentativnim iskustvom, Veroljub Vukadinović i Aleksandar Pavlović.
Ovi potezi uprave kluba sa Nišave urodili su plodom, pa je Kalča tokom proleća napredovala do osmog mesta na tabeli i došla u poziciju da se bori za ulazak u plej-of. Ipak, teško je očekivati da će Nišlije uspeti da „otkinu“ bodove srpskom šampionu u Kragujevcu, koji će biti silno motivisan da se vrati na pobednički kolosek.
U prvom ovosezonskom odmeravanju snaga Ekonomac je slavio u „Čairu“ sa 5:2, a sličan epilog može se očekivati i u sutrašnjem susretu u „Jezeru“.
Ulaz na ovu utakmicu je besplatan, a obezbeđen je i direktan prenos putem sajta IP Sport Media.
PROTIV NOVE PAZOVE U POLUFINALU KUPA
Danas su izvučeni parovi polufinala Kupa Srbije u futsalu. Ekonomac je za protivnika dobio ekipu Novog Pazara, dok drugi polufinalni par čine Nova Pazova i Jastrebac iz Blaca.
Polufinalni susreti Kupa Srbije predviđeni su za 3. april, a domaćini će biti Novi Pazar i Nova Pazova.
Pobednici ovih duela stiču pravo igranja u finalu, koje je na programu 24. aprila.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Rukometaši Radničkog 1964 favoriti protiv Prijepoljaca (subota, 19.30 h)

Izvor: KGsport.info, 29.Mar.2019, 12:40

Usled zamene domaćinstva, rukometaši Radničkog 1964 ugostiće u subotu, 30. marta od 19.30 časova u hali „Jezero“ ekipu Pobednika iz Prokuplja, u okviru 17. kola Super B lige „Istok-Zapad“. . Kragujevčani u susret sa poslednjom ekipom na tabeli ulaze kao apsolutni favoriti i zaista bi...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.