Dve stotine biciklista, na tandem maratonu do Mostara

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve stotine biciklista, na tandem maratonu do Mostara

Iz Kragujevca je put Mostara, krenula grupa od 20 biciklista, među kojima je i tandem paraolimpijaca. Biciklistički maraton, traje četiri dana, a krajnje odredište je pobratimski grad Mostar, gde će grupa kragujevačkih sportista učestvovati u tradicionalnim skokovima u vodu.
Pre 16 godina, na najlepši način, kroz sport povezali su ponovo dva pobratimska grada Kragujevac i Mostar. Privredna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kulturna saradnja, je oživela, a Kragujevački maratonci, sve masovnije, nastavljaju svoj pohod.

"Ove godine 20 biciklista polazi iz Kragujevca. Ovo više nije samo kragujevačka manifestacija, jer danas imamo takmičare koji će voziti, oji su došli iz Italije iz Jagodine, iz Leskovca, Čačka" kaže paraolimpijac Goran Nikolić.
"Srbiju i Italiju, spaja dugo prijatljstvo. Tu sam, jer volim biciklizam, on ujedinjuje ljude i kulture", navodi Andrea Ravazio iz Italije.
Trasa duga 422 kilometra, vodi kroz Užice, Višegrad,Sarajevo...Uz put im se pridružuju prijatelji, koje su stekli tokom godina.
"Nisu teške etape, svi mogu da završe taj maraton. Nama je to i cilj, da to omasovimo jednog dana, da napravimo jedan pokret", kaže Marko Pavlović, triatlonac iz Kragujevca.
"Svaki kilometar nosi nosi nešto svoje, i neke anegdote i neke priče za kasnije, kada se vratimo da evociramo uspomene i sećanja, da nas naredne godine ppodstakne da opet idemo i uživamo u svemu tome", navodi paraolimpijac Lazar Filipović.
"Važno je da prođem kroz liniju cilja, da budem pobednik u tom smislu , pobednik života u 73. godini", kaže Bratislav Stamenković, biciklista iz Kragujevca.
Prvobitno organizovan, kao podrška, ponovnom podizanju starog mosta u Mostaru, tandem biciklistički maraton, prerastao je u svojevrstan sporski podvig. Afirmiše postignuća osoba sa invaliditetom- spaja, ljude i države.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Startovao šesnaesti biciklistički tandem maraton Kragujevac-Mostar

Izvor: KGsport.info, 24.Jul.2019

Šesnaesti po redu tradicionalni biciklistički tandem maraton „Kragujevac-Mostar“ startovao je danas ispred Centra za sport... Чланак Startovao šesnaesti biciklistički tandem maraton Kragujevac-Mostar се појављује прво на KRAGUJEVAČKI SPORT.

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.