Dve nagrade za glumce Akademskog pozorišta na humanitarnom festivalu

Izvor: Megafon.co, 24.Feb.2020, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve nagrade za glumce Akademskog pozorišta na humanitarnom festivalu

Milici Kostadinović i Nemanji Dimitrijeviću, koji igraju glavne uloge u predstavi “Laki komad”, stručni žiri festivala “Daske humanosti” dodelio je nagrade za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu. Pored niških, u konkurenciji su bili i glumci iz Lebana i Kragujevca.
Foto – Akademsko pozoriste

Akademsko pozorište SKC Niš bilo je deo repertoara prvog festivala “Daske humanosti”, koji organizuje JCI. Pred prepunom salom Pozorišta lutaka, u dva festivalska >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << dana, nastupila su četiri pozorišta.
Prema oceni žirija, Milica Kostadinović i Nemanja Dimitrijević, dobili su nagrade za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu festivala.
“Ja bih rekla da je ovo nagrada za bezuslovno davanje i bezuslovnu ljubav. Jer gluma se ne nagradjuje, ona se voli, obozava i živi!”, kaže Milica, koja u predstavi igra Seku.
Nemanja dodaje da je poseban osećaj igrati na humanitarnom festivalu.
“Kada ste na sceni, a znate da ne igrate samo za publiku koja je u sali i koja pažljivo posmatra svaki vaš pokret, već igrate za viši cilj – kako biste nekome pomogli, onda su emocije jake i ta energija prosto blješti sa scene. Ovo je dokaz da su i publika i žiri to osetili.”
Prve nagrade u godini jubileja Ovo su prve nagrade za Akademsko pozorište u jubilarnoj 2020. godini kada obeležava 60 godina postojanja.
“Sigurni smo da je ovo samo prvi u nizu ovogodišnjih uspeha naših glumaca, kojim ćemo krunisati šest decenija provedenih na pozornici”, poručuju iz SKC.
Podsetimo, do sada su Nišlije imale priliku da gledaju predstave u okviru projekta “Daske humanosti”. Ali ovo je prvi put da se manifestacija organizuje u vidu festivala. Novac prikupljen od prodaje karata i donacija namenjen je odeljenju neonatologije Dečije interne klinike Kliničkog centra u Nišu.

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Dve nagrade za glumce Akademskog pozorišta SKC-a Niš

Izvor: JUGpress.com, 25.Feb.2020, 12:05

NIŠ..                        Milici Kostadinović i Nemanji Dimitrijeviću, koji igraju glavne uloge u predstavi “Laki komad”, stručni žiri festivala “Daske humanosti” dodelio je nagrade za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu. Pored niških, u konkurenciji su bili...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.