Dve godine od tragedije u Kontrastu

Izvor: RTS, 01.Apr.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve godine od tragedije u "Kontrastu"

Paljenjem sveća ispred novosadske diskoteke "Kontrast" obeleženo je dve godine od tragičnog požara u toj diskoteci, u kojem je stradalo šestoro mladih ljudi.

Pomenu ispred diskoteke u Novom Sadu prisustvovalo je više od 50 ljudi, uglavom članova porodica nastradalih, prenosi Tanjug.

U požaru u "Kontrastu" život su izgubili Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, Marina Aničić (25) iz Čuruga, Zoran Ignjatović (28) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državljanina BiH, Marko Pavloviću (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Branko Miladinović, čija je ćerka Tamara izgubila život u toj tragediji, rekao je da je strašno to što ni posle dve godine niko nije osuđen i proglašen krivim za tragediju koja je odnela šest mladih života.

"Zahvaljujemo svima koji dele naš bol. Borba za pravdu se nastavlja. Mi roditelji smo uporni da iskažemo sve propuste državnih organa, sudskih organa, tužilaštva. Pozivamo novu vladu koja će se formirati za koji dan da shvati da masa zakona treba da se prilagodi potrebama ljudi u cilju zaštite dece i omladine", rekao je Miladinović.

On je predložio da se 1. april proglasi danom bezbednosti mladih u Novom Sadu i u celoj Srbiji.

Protiv okrivljenih za požar u "Kontrastu" - vlasnika objekta Alojza Ganića, zakupaca diskoteke Slaviše Stanišić i Dejan Ratkovića i radnika na održavanju objekta Miroslava Papuge, vodi se sudski postupak pred sudskim većem Višeg suda na čelu sa sudijom Borivojem Papom.

Ovo je drugo suđenje, jer je prvo prekinuto zbog odlaska u penziju tadašnjeg predsednika sudskog veća sudije Zore Jamušakov.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.