Drašković: Sa majkom u Sibiru nikad nećemo stići u Evropu

Izvor: Radio 021, 12.Dec.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Sa majkom u Sibiru nikad nećemo stići u Evropu

Osnivač i lider Srpskog pokreta obnove (SPO),Vuk Drašković ponovo je danas izabran za predsednika ove stranke, na 7. Saboru u Kragujevcu pod sloganom "Putokaz".

Izabrano je i pet potpredsednika stranke: Aleksandar Čotrić iz Beograda, Mirko Čikiriz iz Kragujevca, Aleksandar Jugović iz Čačka, Ljiljana Kosorić iz Kosjerića i Žika Gojković iz Sombora.

Drašković je rekao da je "pre četvrt veka, uz podršku stotina hiljada građana, SPO bio put Srbije ka Zapadu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a sada je putokaz" dodajući da je predstojeće otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU "veliki uspeh, ali da je konačni cilj daleko, kao i da su domaći otpori i saplitanja jači nego ikada".

Prema njegovim rečima, SPO nije podržao kampanju protiv prijema Kosova u Unesko, ocenivši da je ona bila lišena i logike i cilja. "Srbija danas ne može da štiti svoju baštinu na Kosovu, a tražila je da je ne štite ni kosovske vlasti. Vodili smo kampanju u korist svoje štete i navukli bes Albanaca, a žrtve albanskih ekstremista mogu biti samo kosovski Srbi i Briselski sporazum", rekao je Drašković.

On je kritikovao izjavu šefa države da je Rusija majka Srbiji, objasnivši da "nam je Srbija i temelj i krov" i da "sa majkom u Sibiru nikad nećemo stići u Evropu, niti će Evropa doći ovamo". Pogotovu što ta "majka" danas podržava i štiti sve one kojima se u Hagu sudilo i još se sudi za ratne zločine, one koji su deset punih godina srpskom narodu nanosili najveće poraze i sramotu i koji su, i u Srbiji, počinili tolike zločine, naglasio je Drašković.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.