Izvor: Radio 021, 03.Maj.2019, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktorka dobila novinarsku nagradu u Kragujevcu

Ove godine Đurđevdansku nagradu za doprinos unapređenju žurnalističke delatnosti u Kragujevcu dobila je doktorka Jelena Tijanić. Nagrada joj je dodeljena za televizijski serijal "Doživeti stotu", emitovan na Televiziji Kragujevac u 2018. godini.

"Kao specijalista urgentne medicine svojim autorskim emisijama pristupala je zdravstvenim problemima na zanimljiv način i doprinela edukaciji i informisanosti gledalaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o prevenciji, lečenju bolesti, istinama i zabludama u medicini", navodi se u saopštenju žirija, prenosi Danas.

Tim povodom se oglasio penzionisani novinar Radio Kragujevca i Radio Beograda Dragiša Petrović, koji je uputio otvoreno pismo gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću i optužio ga da je sa svojim najbližim saradnicima, kako je naveo, "besramno i bahato falsifikovao volju građana u predlogu za Đurđevdansku nagradu za novinarstvo".

Petrović je jedini koji se oglasio, a verovatno bi i on, kao i svi ostali Kragujevčani, "mudro prećutao" novi skandal sa Đurđevdanskom nagradom da nije i sam bio kandidat za to priznanje.

Novinarski esnaf u zavičaju srpske štampe ćuti, jer je odavno "ubijen" privatizacionim eksperimentima, besparicom i beznađem. Medijski pismena javnost ne reaguje, jer i ona zna, ili osnovano pretpostavlja ko, kako, zbog čega i koga odlučuje kome se, u datom trenutku, dodeljuju novinarske nagrade

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.