Dodeljene nagrade «Kapetan Miša Anastasijević»

Izvor: Kragujevac.rs, 24.Maj.2015, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade «Kapetan Miša Anastasijević»

Kragujevac je ove godine četvrti put bio domaćin svečanosti na kojoj su uglednim privrednim subjektima, obrazovnim institucijama i pojedincima iz društvenog i privrednog života Šumadijskog regiona dodeljene nagrade «Kapetan Miša Anastasijević».

Ova nagrada dodeljuje se već 15 godina u okviru projekta «Put ka vrhu», koji realizuje Medija Invent iz Novog Sada sa ciljem promovisanja privrednog i kulturnog stvaralaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Srbije i kako je rekao direktor ove organizacije Vlada Markanović «afirmacije vrednosti koje smo zaboravili».

Čestitajući nagrađenim privrednicima i pojedincima u ime lokalne samouprave grada Kragujevca Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu istakao je, da je imajući u vidu dela koje je Miša Anastasijević činio tokom svog radnog veka i koji je jedan od pionira društveno odgovornog poslovanja, velika čast dobiti nagradu sa njegovim imenom. «Svi mi se trudimo, da u okviru svog posla postižemo određene rezultate i da se ponašamo odgovorno što sada sigurno nije lako i najveće je priznanje kada se vaš rad primeti i vrednuje. Ova nagrada predstavlja obavezu ali i čast za nagrađene, dodao je Jekić, i izrazio očekivanje da će nagrađeni Kragujevčani i dalje ostvarivati uspehe kako bi Kragujevac bio što bolje mesto za život».

Na osnovu odluke Komisije kojom predsedava prof Radovan Pejanović, rektor Univerziteta u Novom Sadu, a čine je istatknuti privrednici, novinari i profesori dodeljeno je 20 nagrada, a pored ostalog dobitnicu su: Silvija Varneti, direktorka «FCA Srbija» za naj ženu u biznisu Šumadije i Pomoravlja, Nikola Petrović, generalni direktor «Energetike» za najboljeg menadžera u javnom preduzetništvu, kompanija «Forma Ideale» za najbolji menadžment, preduzeće «RAPP Zastava» za nauspešniju privatizaciju, prof. Dr Branislav Jeremić za uspešnu saradnju sa privredom regiona, «Zastava INPRO» za uspešne izvozne rezultate i društvenu odgovornost, Regionalna privredna komora Kragujevac za unapređenje privrednog ambijenta, kompanija «ENMON» za kvalitet roba i usluga, Centar za matične ćelije-za naučnu i poslovnu viziju, dr Veroljub Trifunović član Gradskog veća za izdavački poduhvat godine-knjigu «Parkanci», Spomen park «Kragujevački oktobar» za negovanje slobodarskiih tradicija i očuvanje istorijskog nasleđa, Muzička škola «Dr Miloje Milojeviuć» za izvanredne rezultate u očuvanju i razvoju muzičke kulture.

Dobitnici nagrade na regionalnom nivou, konkurišu za izbor najboljih na nivou Srbije, koje će biti dodeljene u aprilu 2016. godine

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.