Izvor: Danas, 08.Dec.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do marta odlazi 260 prekobrojnih

Kragujevac - Do kraja februara naredne godine broj zaposlenih u kragujevačkom javnom sektoru trebalo bi, prema oficijelnim najavama, da bude smanjen za oko 260 ljudi. Nadležni u gradskoj upravi kažu da će se problem prekobrojnih činovnika i drugih radnika rešavati u skladu sa odlukom Vlade Srbije o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru.

Ali, kako u kragujevačkom javnom sektoru ima znatno više prekobrojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << od onih 260, koliko bi, prema očekivanjima rukovodstva grada, trebalo da ode do kraja februara, to se ovde sve ozbiljnije razmatra dilema kako doći do optimalnog broja zaposlenih u gradskim službama i javnim i javno-komunalnim preduzećima. Taj cilj bi, smatraju u upravi grada, mogao da bude ostvaren, s jedne strane kroz socijalni programi, a s druge - ustupanjem određenih delatnosti privatnom sektoru. U javnom sektoru u Kragujevcu, prema procenama nadležnih, radi oko 3.700 zaposlenih.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.