Đukić Dejanović: Moramo biti humanije društvo

Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić Dejanović: Moramo biti humanije društvo

Nije dovoljno da budemo svakim danom demokratičnije društvo već da budemo humanije, rekla je kandidatkinja za gradonačelnicu Kragujevca Slavica Đukić Dejanović prilikom potisivanja Protokola o saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije.

Ovaj protokol NOOIS potpisuje sa partijama koje ulaze u parlament, a ispred SPS je to učinila Đukić Dejanović.

- Nije dovoljno samo donositi zakone već oni moraju da se primenjuju i da se vrši kontrola >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << te primene. Osobe sa invaliditetom moraju imati pristup svim mestima kako bi zadovoljili sve svoje potrebe. Moja procena je, da je pravo na rad još uvek osporeno i da su osobe sa invaliditetom kada je o ovom presudno bitnom životnom pitanju u inferiornoj poziciji - kaže kandidatkinja za gradonačelnicu Kragujevca.

Đukić Dejanović dodaje da se mora raditi mnogo više i da je dobro je što nacionalno udruženje inicira potpisivanje protokola koji je obavezujući za sve koji ulaze u parlament.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SLAVICA SKINULA PREDIZBORNE PLAKATE "Kampanja prolazi, a Kragujevac treba da ostane čist svima nama" (VIDEO)

Izvor: Blic, 21.Apr.2016, 12:00

Kandidatkinja za gradonačelnicu Kragujevca Slavica Đukić Dejanović danas pred predizbornu tišinu sa omladinom SPS počela je sa uklanjanjem predizbornih plakata u Kragujevcu...Ona je poručila da ostaci predizborne kampanje ne treba da stoje u gradu mesecima jer "Kragujevac ostaje svima nama i treba...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.