„Đavoli“ efikasni u prvom kontrolnom meču (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 30.Jan.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Đavoli“ efikasni u prvom kontrolnom meču (FOTO)

Fudbaleri Radničkog 1923 zabeležili su pobedu u prvom kontrolnom meču, u okviru priprema za nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije. Ekipa Gruže, član Zone „Dunav“, pokazala se kao dobar sparing partner Kragujevčanima, koji su na kraju slavili sa ubedljivih 4:0 (2:0) i tako najavili nešto efikasnije proleće.
„Đavoli“ su utakmicu počeli u sastavu Najdanović, Ilić, Nenadić, Živanović, Nikolić, Aleksić, Vidović, Stević, Lukić, Popović i Gavrović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << />
Trener Radaković je iskoristio priliku da u drugom poluvremenu testira potencijalna pojačanja, među kojima su povratnici Stanimir Milošković i Ljubo Nenadić, zatim doskorašnji štoper Inđije Milan Ilić, ofanzivni vezista Uroš Krunić, kao i Jovan Kojić, Nemanja Mitrović, Veljko Srećković.
Radnički je do vođstva stigao u 25. minutu nakon jako lepe akcije. Kapiten Vidović je odlično uposlio Nenadića, koji je probio po levoj strani i uputio oštar centaršut po zemlji, na koji je reagovao Stević i doneo prednost svom timu.
Nekoliko trenutaka kasnije Popović je zapretio nakon udarca glavom, a dobru priliku imao je i Gavrović, ali je Jošović bio uspešniji u situaciji jedan na jedan.
Kragujevčani su duplirali prednost u finišu prvog dela igre. Lukić je asistirao Popoviću, koji ovoga puta ne greši, pa Radnički na poluvreme odlazi sa vođstvom od 2:0.

Fizički inferioni gosti uspevali su da pariraju domaćinu u prvih 45 minuta, ali su u nastavku susreta u potpunosti pali.
Doduše, beležimo dobar pokušaj Stojanovića iz slobodnog udarca u 62. minutu, kada se golman Radničkog 1923 Kostić istakao. Pet minuta kasnije iskusni Milošković je zahvatio loptu na ivici peterca, ali se isprečila prečka.
U 75. minutu Miletić je povisio prednost Kragujevčana na 3:0, nakon što se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu gostiju, da bi konačan rezultat tri minuta kasnije postavio novajlija Jovan Kojić.

Kada se sve sabere, bila je to uspešna provera kragujevačkog prvoligaša pred oko pedesetak gledalaca na prvom pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.
U narednim danima biće poznat naredni rival „Đavola“ u ovom pripremnom periodu.
Radnički 1923 – Gruža 4:0 (2:0)
KRAGUJEVAC
Pomoćni teren stadiona Čika Dača
Gledalaca: 50.
Sudija: Marko Živković
Pomoćnici: Duško Đurić, Srđan Dimitrijević (svi iz Kragujevca)
Strelci: 1:0 Stević 25, 2:0 Popović 42, 3:0 Miletić 75, 4:0 Kojić u 77. minutu.
RADNIČKI 1923: Najdanović, Ilić, Nenadić, Živanović, Nikolić, Aleksić, Vidović, Stević, Lukić, Popović, Gavrović. Igrali su još: Kostić, Vilotijević, Srećković, Mitrović, Vasojević, Nedeljković, Kojić, Krunić, Miletić, Andrić, Milošković, Čarović. Trener: Radovan Radaković.
GRUŽA: Jošović, Mijailović, Stanojević, Maslak, Jeftović, Aleksić, Vujović, Stakić, Đorđević, Stojanović, Veljović. Igrali su još: Živančević, Savić, Terzić, Raković, Obradović, Milisavljević. Trener: Miroslav Stakić.
Foto: N. Kotlajić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.