Direktor Kliničkog centra podneo ostavku

Izvor: RTS, 25.Sep.2012, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Kliničkog centra podneo ostavku

Doktor Slobodan Obradović podneo je Ministarstvu zdravlja i Vladi Republike Srbije zahtev za razrešenje dužnosti direktora Kliničkog centra u Kragujevcu jer je, kako navodi u obrazloženju, prirodno pretpostaviti da će novoizabrani rukovodilac imati bolji pristup Ministarstvu zdravlja i Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja.

U tekstu zahteva za razrešenje dužnosti direktora kragujevačkog Kliničkog centra, koji je objavljen na zvaničnom sajtu te ustanove, dr Slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Obradović je istakao da je, u dosadašnjem radu, svoj posao obavljao savesno i odgovorno i značajno podigao ugled te ustanove.

Doktor Obradović podseća da je u trenutku preuzimanja dužnosti direktora Kliničkog centra, račun te ustanove bio u minusu od oko sedam miliona evra, a da funkciju napušta sa dugom od oko 9 miliona evra.

U dopisu Vladi, Obradović navodi da se celokupan iznos odnosi na dug koji odgovara vrednosti priznatih a neisplaćenih faktura po obračunu za 2011. godinu prema Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

Klinički centar u Kragujevcu je trenutno jedini klinički centar koji je akreditovan, navodi Obradović i dodaje da posle promene vlasti, odlučio da se kao nestranačka ličnost povuče sa svoje funkcije.

"Iako sam nestranačka ličnost, smatram da je trenutak da se povučem sa mesta direktora KC Kragujevac, jer je prirodno pretpostaviti da će novoizabrani rukovodilac imati bolji pristup Ministarstvu zdravlja i Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja", naveo je Obradović u obrazloženju svog zahteva.

Nezvanično, Vlada Srbije bi na sednici koja će biti održana u četvrtak, trebalo da razreši Obradovića i imenuje novog direktora.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostavka doktora zbog pomene vlasti u Srbiji

Izvor: Mondo, 25.Sep.2012

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu Slobodan Obradović podneo Vladi zahtev za razrešenje uz obrazloženje da je odluku da se povuče doneo posle promene vlasti u zemlji...Direktor Kliničkog centra(KC) u Kragujevcu profesor dr Slobodan Obradović podneo je vladi Srbije zahtev da ga razreši sa...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.