Dezinsekcija objekata poljoprivrednih gazdinstava koja se bave govedarstvom

Izvor: Kragujevac.rs, 05.Jul.2016, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dezinsekcija objekata poljoprivrednih gazdinstava koja se bave govedarstvom

U skladu sa preporukom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije - Uprave za veterinu, u zgradi Uprave grada Kragujevca održan je sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica, stručnih službi i veterinarskih stanica, na kome je dogovorena dinamika dezinsekcije kao preventivne mere u suzbijanju nodularnog dermatitisa.

Kako je tom prilikom rekao Damjan Srejić član Gradskog veća za poljoprivredu i ruralni razvoj na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << nema zabeleženih slučajeva oboljevanja goveda od te bolesti. Bez obzira na to upućen je još jedan apel stočarima da ukoliko primete znakove bolesti “kvrgave kože“, to odmah prijave nadležnoj veterinarskoj stanici, kako bi mogla brzo da reaguje.

Grad Kragujevac i opština Aranđelovac su među prvima Odlukom Gradskog veća opredelili sredstva za preventivno delovanje. Kragujevac je za dezinsekciju izdvojio četiri miliona dinara koju će obaviti veterinarske stanice u okviru naseljenih mesta iz svoje epizootiološke jedinice na teritoriji grada Kragujevca. Na taj način grad Kragujevac je uvažavajući preporuku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine - Uprave za veterinu podržao sprovođenje preventivnih mera za širenje i suzbijanje bolesti goveda. Inače, dezinsekcija će kako je planirano početi krajem ove nedelje.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.