Desimirovčani ispustili pobedu u Vašarištu

Izvor: KGsport.info, 23.Apr.2018, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desimirovčani ispustili pobedu u Vašarištu

Fudbaleri Sloge dobro su počeli utakmicu, ali su potom dozvolili Jadranu da sa devet igrača izjednači

U 25. kolu Prve gradske lige Kragujevca, ekipa Sloge iz Desimirovca pored vođstva od 2:0 i prednosti od dva igrača na gostovanju Jadranu, nije uspela da zabeleži pobedu, već je ovaj susret okončan bez pobednika – 2:2 (0:2).

Duel ekipa iz donjeg dela tabele Jadrana i Sloge iz Desimirovca, odigran na terenu u Vašarištu, imao je dva različita poluvremena. >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Gosti su odigrali bolje u prvom delu susreta i stekli prednost od dva gola, ali je drugi deo utakmice pripao domaćinu, koji je bez dvojice isključenih igrača, uključujući trenera, uspeo da izjednači.
U 11. minutu Sloga je došla do prednosti. Buzić je sa desne strane šutirao na gol, a Kejić se najbolje snašao i savladao golmana Jadrana Boškovića. Na 2:0 povećao je Aleksandar Stojimirović, inače trener zonaša Gruže, u 22. minutu posle solo akcije.
Međutim, ovaj prekaljeni igrač sa inostranim iskustvom je nedugo zatim zbog povrede morao da napusti teren, što je „otupelo“ oštricu napada gostiju iz Desimirovca.
Pokušavali su igrači Jadrana da anuliraju prednost protivnika, ali je mreža golmana Milanovića ostala netaknuta.
Posle odmora domaći tim krenuo je mnogo ofanzivnije, ali je u 55. minutu ostao bez trenera Darka Kovačevića, koji je zbog nesportskog ponašanja udaljen sa klupe. Ova odluka sudije Danijela Đurića, koji je susret vodio bez drugog pomoćnika, razljutila je domaće igrače, pa su krenuli na sve ili ništa. Preuzeli su igru u svoje ruke i u 57. minutu preko Karovića uspeli da smanje prednost Desimirovčana.
Međutim, u 72. minutu iz igre je isključen rezervista Mišić zbog grubog starta, pa je Jadran nastavio sa igračem manje. Tri minuta kasnije sudija je pokazao put u svlačionicu i štoperu Tanasijeviću zbog druge javne opomene, što je još više otežalo posao domaćem timu, koji nije očekivao ovakav tok susreta sa Slogom.
Ipak, igrači Jadrana nisu posustajali, iako su Desimirovčani ozbiljno pretili da postignu i treći gol. I sa devet igrača Jadranci su nastavili dugim loptama i kontranapadima da pokušavaju da dođu do golova i u tome su uspeli.
Marko Stoev i Nikola Karović spasili su Jadran od poraza 
U 88. minutu pogotkom Stoeva domaći tim je izjednačio na 2:2, a u sudijskoj nadoknadi vremena gosti su preko Živanovića pokušali da dođu do pobede, ali je susret završen podelom bodova.
JADRAN – SLOGA 2:2 (0:2)
Igralište u naselju Vašarište.
Sudija: Danijel Đurić.
Pomoćni sudija: Andrea Milošević (oboje iz Kragujevca).
Strelci: Karović u 57. i Stoev u 88. za Jadran, a Kejić u 11. i Stoimirović u 22. minutu za Slogu.
Žuti kartoni: Stoev (Jadran), Babić (Sloga).
Crveni kartoni: Mišić u 72. i Tanasijević u 75. minutu (Jadran).
JADRAN: Bošković, Nikolić, Kurtić (od 46.Stoev), Dimitrijević, Tanasijević, Stojanović, Najdanović (0d 46. Mišić), Tripković, Karović (od 75. Ilić),Trbojević, Marković.
SLOGA: Milanović, Jorgić (od 46. Obradović), Stojimirović (od 29.Nikolić), Buzić, Živanović, Andrović, Karić, Rmuš, Kejić, Ergić, Babić.
Posle ovog remija Jadran sa 30 bodova zauzima desetu, a Sloga sa dva boda manje četrnaestu poziciju.
U 25. kolu Prve gradske lige vodeća Vodojaža pobedila je u Dobrači ekipu Šumadije 1934 iz Drače sa 5:2, a drugoplasirana Srbija iz Ilićeva slavila je u Grbicama sa 3:0, pa je redosled u vrhu ostao nepromenjen.
U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Korićani – Partizan (C) 4:0, Budućnost – Kolonija 7:0, Zastava – Kutlovo 2:0, Mladost (P) – Šumadinac KG 1:3, Ćava – Borac (D) 1:3, Jedinstvo Erdoglija 1931 2:1.
U Drugoj gradskoj ligi, derbi 15. kola odigran je u Beloševcu, gde je domaća Pobeda slavila protiv 21. oktobra sa 2:1 i tako povratila prvu poziciju. Maršić je na svom igralištu pobedio osvajača Kupa FSGKG ekipu Žeželja sa 3:2, Bratstvo je savladalo Seljaka sa 3:1, a Divostin ekipu Košutnjaka sa 1:0. U ovom kolu bili su slobodni Vinogradi DB i Bagremar.
U Trećoj gradskoj ligi odigran je samo jedan susret. Vodeća Dobrača je kao domaćin priredila neprijatno iznenađenje svojim navijačima porazom od ekipe Bukorovca rezultatom 2:3. Susret Kremenac – Borac (NM) u Rogojevcu nije odigran, a slobodna je bila Sloga iz Lužnica.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

FUTSALERI PEVAJUĆI IZ NOVOG BEČEJA, TISA PREGAŽENA KAO PLITAK POTOK

Izvor: Radio Dunav, 23.Apr.2018

Klub malog fudbala Apa-futsal je na gostovanju u Novom Bečeju osvojio sva tri boda savladavši Tisu sa 7:1 (3:0).. Apatinci su bili bolji i od početka nametnuli svoj tempo igre koji je do poluvremena doneo ogromnu prednost od tri gola razlike, a u nastavku meča “žuto-crni” su uspeli da postignu...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.