Delta gradi Centar za rehabilitaciju u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 19.Mar.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta gradi Centar za rehabilitaciju u Kragujevcu

Kompanija “Delta holding“ u partnerstvu sa Paraolimpijskom akademijom “Junior“ izgradiće u Kragujevcu Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom veličine oko 500 kvadratnih metara, u blizini spomen parka Šumarice, za koji je lokaciju obezbedio grad Kragujevac. Ugovor o izgradnji ovog Centra, danas su u zgradi Grada potpisali zamenik gradonačelnika Kragujevca, Nebojša Zdravković i Ivana Mišković-Karić, upravitelj Delta fondacije.

Početak izgradnje ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Centra u koji će “Delta fondacija“ uložiti oko 400 000 evra, planiran je sredinom godine, a u prvom kvartalu naredne godine ključevi ovog savremenog objekta biće predati gradu Kragujevcu na trajno korišćenje. Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu biće druga zadužbina Delta holdinga u Srbiji. Prva zadužbina, Centar za smeštaj i dnevni boravak osoba sa invaliditetom “Sunce“, izgrađen je 2012. godine na Bežaniskoj kosi u Beogradu.

Zadovoljstvo je kada za poslovnog partnera imate društveno odgovornu kompaniju koja ima sluha za potrebe svojih klijenata, kao i lica koja se nalaze u suštinski nejednakom položaju, kao što su osobe sa invaliditetom. Danas se ujedinjujemo oko viših ciljeva, kao što je stvaranje jednakih uslova i jednakih šansi za sve - rekao je ovom prilikom Nebojša Zdravković, zamenik gradonačelnika Kragujevca.

Zdravković je podsetio da će ovo biti jedinstveni Centar te vrste na Balkanu i da još od 1917. godine kada je kralj Aleksandar napravio u austrougarskoj konjičkoj školi Centar za opismenjavanje boraca koji su oslepeli u ratovima gde se sada nalazi Škola za slepe i slabovide, nije bilo takvih ulaganju u Kragujevcu, u objekte ovakve namene.

Kada smo 2007. godine osnovali fondaciju, krenuli smo malim koracima i sa velikim željama. Ponekad treba da se okrenemo prošlosti i podsetimo svetlih srpskih tradicija. Jedna od njih je zadužbinarstvo. Ilija Kolarac, Sima Andrejević Iguman, Luka Čelović, zatim kragujevački trgovac Milovan Gušić, ostavili su trajno nasleđe svom narodu - rekla je Ivana Mišković-Karić, upravitelj Delta fondacije.

Glavni arhitekta Delta holdinga, Predrag Milutinović predstavio je arhitektonsko rešenje i sadržaje budućeg Centra. Objekat će se graditi blizu FK «Jadran», kao kapija na ulasku u jedan novi, još neizgrađeni kompleks, u blizini jezera u Šumaricama. Objekat će imati smeštajni, rehabilitacioni i rekreativno-sportski deo, halu i administrativni deo.

Na zvaničnoj fejsbuk stranici “Delta fondacije“, od danas će biti otvoren konkurs za izbor imena ovog Centra. Konkurs će trajati dve nedelje, a ime autora biće objavljeno na ovoj društvenoj mreži ,16. aprila.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Delta gradi paraolimpijski centar u Kragujevcu

Izvor: Danas, 20.Mar.2015, 09:56

Kompanija "Delta", odnosno njena "Delta fondacija" izgradiće u Kragujevcu paraolimpijski, odnosno Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, prvi takve vrste u Srbiji, koji će potom pokloniti centru Šumadije. Ugovor o izgradnji Centra juče su potpisali upravnica "Delta fondacije" Ivana...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.