Izvor: Kragujevac.rs, 03.Sep.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan sa porukom – Kragujevac grad za sve

U partnerskoj organizaciji Centra za socijalne inovacije i integracije, Kancelarije za mlade i Udruženja mladih entuzijasta, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Velikom parku održana je manifestacija “Dan sa porukom“. Cilj manifestacije je skretanje pažnje javnosti na potrebu za socijalnom inkluzijom svih onih građana koji su zbog svog psihofizičkog ili materijalnog statusa na neki način diskriminisani iz društva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << />
U ime grada učesnike manifestacije pozdravio i zvanično je proglasio otvorenom prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje.

Grad Kragujevac na različite načine podržava uključivanje marginalizovanih grupa u društveni sistem grada i uopšte našeg društva. Ove godine grad Kragujevac je za projekte i programe od javnog značaja izdvojio blizu 4 miliona dinara. S obzirom na to da je ovo prva manifestacija, želeo bih da ovakve i slične manifestacije, postanu tradicionalne i da se održavaju svake godine, rekao je prof. dr Manojlović, član GV.

Ova, prva u nizu manifestacija, koju planiramo da organizujemo svake godine, održava se u godini jubileja a poruka koju ove godine želimo da pošaljemo je: Kragujevac - grad za sve, istakao je Boris Herman, aktivista CSII.

U okviru manifestacije održan je koncert, najmlađi sugrađani su se oprobali u iscrtavanju grafita, a mališani iz predškolskih ustanova predstavili su svoje crteže na temu ''Drugarstvo i jednakost''. U saradnji sa udruženjem ''Srcem za Šumadiju'' organizovana je humanitarna akcija sakupljanja školskog pribora za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije šumadijskih sela, dok su članovi udruženja ''Posle kiše'' pripremili kolače za učesnike i posetioce manifestacije. Na primeru kombija za prevoz osoba sa invaliditetom praktično je prikazan način prilagođavanja vozila javnog gradskog prevoza za potrebe osoba sa invaliditetom, a organizatori su sproveli i anketu koja se odnosila na opštu informisanost sugrađana o dostupnsti usluga socijalne zaštite.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.