Dan bez automobila u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 22.Sep.2017, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan bez automobila u Kragujevcu

Obeležavanju Međunarodnog dana bez automobila, po tradiciji, priključio se i grad Kragujevac. Udruženje mladih entuzijasta i Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije organizovali su bogat program u okviru projekta “Eco Street Party“.

Međunarodni dan bez automobila je zamišljen tako da se svakog 22. septembra delovi grada zatvore za automobile. U Kragujevcu je danas zatvoren deo ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << od raskrsnice sa ulicom Cara Lazara do Bulevara Kraljice Marije.

''Eco Street Party'' projekat je koji promoviše razvoj biciklizma i ostalih nemotorizovanih kretanja na gradskim i vangradskim deonicama. To jedan u nizu pokušaja da se smanji korišćenje automobila na gradskim deonicama i time doprinese razvoju ekoloških uslova života. Najmlađi su imali priliku da nauče da bez čistijeg vazduha nema zdravog života, da se u gradu može i pešačiti, koristiti bicikl i javni prevoz, kao i da se tako stvara zdrava životna sredina sa manje zagađenja i buke.

“Dan bez automobila“ obeležava se u Evropi u više od 2.000 gradova, kao i u velikom broju gradova u Srbiji, uz apel vozačima da tokom cele godine što manje koriste svoje automobile u saobraćajno najopterećenijim delovima grada.

Inače, grad Kragujevac redovno podržava ovu akciju od 2009. godine.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.