Da li u KG sledi promena vlasti?

Izvor: B92, 12.Jan.2014, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li u KG sledi promena vlasti?

Kragujevac -- Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović na gradskoj televiziji izjavio da je u Kragujevcu na delu ne pokušaj prekomponovanja, već otimanja vlasti.

S druge strane, u Srpskoj naprednoj stranci kažu da u Srbiji ne postoji grad sa većim problemima od Kragujevca, i dodaju da sa gotovo svim partijama razgovaraju o smeni aktuelne vlasti. Kako kažu, većina stranaka je složna da su promene moguće.

"Kad vi stavite u džep jedno 50 radnih mesta i jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 500.000 evra i tih 500.000 evra i tih 50 radnih mesta nudite odbornicima, idete na direktnu kupovinu, kako se to onda zove? A kao, borimo se protiv korupcije i tog goreg od korupcije", rekao je gostujući na TV Kragujevac Veroljub Stevanović.

"Potpuno besmislena, još jedna u nizu izjava aktuelnog gradonačelnika Veroljuba Stevanovića koji je u gradu Kragujevcu zaposlio sve što je mogao da zaposli, i zbog toga grad danas funkcioniše ovako kako funkcioniše, sa nekoliko hiljada nepostojećih radnih mesta kupovao je izborne pobede. Danas Kragujevac i Kragujevčani plaćaju tu cenu", kaže na to Goran Kovačević iz SNS.

Stevanović nije želeo da za B92 pojasni ovu izjavu, ali ni da govori o eventualnim prevremenim izborima, koje, sudeći po izjavama u prethodnom periodu, priželjkuje.

Iz opozicije, kojoj su se u novembru pridružili i socijalisti, odgovaraju da ga pozivaju na izbore.

"Mi ga već godinu dana pozivamo: “Gradonačelniče, raspišite izbore. Podnesite ostavku i raspišite izbore", rekao je Kovačević.

"Što se nas u SPS-u, mi smo spremni i za izbore i za prekomponovanje vlasti. Bez obzira na to koji način bude biran", rekao je Zoran Prokić iz SPS.

I dok u strankama predvođenim URS-om tvrde da je većina stabilna i da nema razloga za brigu, protivnički tabor poručuje da su promene u Kragujevcu neminovne. Odgovor na pitanje kada i kako će se to desiti i ovoga puta je izostao.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stevanović: Pokušaj preotimanja vlasti u Kragujevcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2014

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović na gradskoj televiziji izjavio da je u Kragujevcu na delu ne pokušaj prekomponovanja, već otimanja vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.