Izvor: Radio 021, 16.Jun.2020, 22:04

Da li biste platili za Zum sastanak sa Kijanuom Rivsom ili glumcem iz Zvezdanih staza

Licitacija za petnaest minuta razgovora na Zumu sa Kijanu Rivsom dostigla je cifre od skoro 10.000 dolara.

Getty Images

Glumci Kijanu Rivs i Džonatan Frejks nalaze se među poznatim ličnostima koji fanovima nude priliku za razgovor putem Zum aplikacije tokom karantina.

Rivs nudi petnaestominutni razgovor na aukciji na kojoj će se prikupljati novac za humanitarnu organizaciju za decu obolelu od raka.

U trenutku pisanja teksta, najveća ponuda iznosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 9.800 dolara.

Najbolji i najgori klipovi poznatih iz samoizolacije Kragujevac: Butik u kom se ne kupuje, već poklanja Džedaji iz Niša pomažu deci bez roditelja

Sa druge strane, na platformi za dopisivanje sa poznatima Kameo, za 166 funti možete kupiti desetominutni razgovor sa glumcem iz Zvezdanih staza Džonatanom Frejksom i skejterom Tonijem Hokom.

Getty ImagesDžonatan Frejks

Iz Kamea potvrđuju da ima „dosta zainteresovanih" za njihov Zum servis pod nazivom Kameo Lajv, iako se platformi priključila 31 poznata ličnost - od kojih samo četiri žene - otkako je aplikacija počela sa radom u nedelju.

Ova startap kompanija, nastala 2017. godine, takođe je ponudila kratke snimljene lične poruke poznatih ličnosti među kojima su rijaliti zvezde i sportisti, a svako od njih tu uslugu naplaćuje različito.

„Kameo Lajv je veoma sličan bekstejdž propusnici na koncertu ili upoznavanju sa davanjem autograma", izjavio je portparol Brendon Kazimer za BBC.

„Ovo je samo najnovjiji izdanak kontakta zvezda sa fanovima."

Kazimer je rekao da usluge predstavljaju mešavinu toga da fanovi kupe video poziv za njih ili prijatelje i da firme plaćaju takve usluge za različite događaje.

Osnivač Stiven Galanis je izjavio da su zvezde koje nude snimljene poruke uspele da obore cene u proseku za 27 odsto tokom karantina.

„Nalazimo se u čudnoj atmosferi u kojoj svaki sportista, glumac ili muzičar zapravo nema šta da radi", izjavio je.

Američki komičar Toni Atamanuik je tvitovao da će se priključiti platformi.

„Hoćete da mi platite 25 dolara da kažem šta god, uradiću to", napisao je.

„Zatvoren sam u kući i poludeću."

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.