DS sad proziva Antića i Radojevića

Izvor: Šumadija Press, 23.Jul.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS sad proziva Antića i Radojevića

Ministar Aleksandar Antić i portparol „Elektrošumadije“ Bojan Radojević obmanjuju javnost i potcenjuju građane Kragujevca i Srbije smatraju u kragujevačkom Gradskom odboru DS-a.

Kragujevačke demokrate su se ponovo oglasile na ovu temu, posle reagovanja iz Ministarstva rudarstva i energetike i Regionalnog centra „EPS distribucije“ tvrdeći da oni smanjuju broj ljudi koji su zaključili ugovor o radu na određeno vreme, a zatim kažu da su zaključeni ugovori o privremenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << i povremenim poslovima na period od šest meseci.

– Podsećamo da Zakon o radu (član 197.) predviđa da ugovori o privremenim i povremenim poslovima mogu biti zaključeni na period od najviše 120 radnih dana u jednoj kalendarskoj godini. Imajući u vidu zakonske odredbe o ugovorima orivremeno-povremenim poslovima, ozbiljnu sumnju da se nešto protivzakonito dešava unosi tvrdnja da su ovim ugovorima produženi ugovori licima koja duže vreme rade u „Elektrošumadiji“, što ukazuje da su to kontinuirani poslovi, te ako je ova tvrdnja tačna, navedeni ugovori su suprotni prirodi ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

U saopštenju se, takođe, ističe:

– Građanima Kragujevca je poznato da je veliki broj partijskih kadrova SNS-a zaposlen u JP „Elektrošumadiji“ od 2012. godine, da nijednom nije raspisan konkurs za zapošljavanje, da većina novozaposlenih čak i ne ide na posao, i krajnje je vreme da Inspekcija rada preduzme radnje na koje je ovlašćena po Zakonu, utvrdi činjenično stanje i preduzme odgovarajuće mere kako bi prestale zloupotrebe javnih preduzeća i odredbi zakona o radu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Povezane vesti

DS: Elektrošumadija da objavi koga je zaposlila 20. jula

Izvor: Blic, 23.Jul.2015

Demokratska stranka Kragujevca zatražila je danas od "Elektrošumadije" da javno objavi ugovore o zapošljavanju koji su 20. jula sklopljeni u tom preduzeću...DS iz Kragujevca smatra da ministar energetike Aleksandar Antić i portparol "Elektrošumadije" Bojan Radojević obmanjujuju javnost kada kažu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.