DOBRA VEST: Prva platforma za alarmiranje građana o izmenama planova za izgradnju

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Feb.2024, 10:01

DOBRA VEST: Prva platforma za alarmiranje građana o izmenama planova za izgradnju

Glas građana i privrede u urbanističkom planiranju jasnije i glasnije će se čuti nakon što je i zvanično pokrenuta digitalna platforma “Budi deo plana”, preko koje će korisnici, u realnom vremenu, dobijati obaveštenja o izmenama planskih dokumenata i moći da na njih elektronskim putem podnesu eventualne prigovore.

 
Platformi, koja je važan korak ka formiranju jedinstvenog nacionalnog sistema eProstor, mogu da pristupe svi građani Srbije. Aplikacija je razvijena za potrebe grada Kragujevca, koji je izabran za pilot lokalnu samoupravu o čijim će planskim dokumentima koji su u proceduri za izmene i usvajanje javnost moći da bude obaveštena putem mejla, sms ili viber poruka.
 
Aktivacija...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Počela da radi prva platforma za alarmiranje građana o izmenama planova za izgradnju

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2024

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) saopštila je da je i zvanično pokrenuta digitalna platforma "Budi deo plana".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.