DMLS: Radnički 1950 Na krilima orla!

Izvor: MVP.rs, 29.Sep.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DMLS: Radnički 1950 "Na krilima orla!"

Predstojeća sezona biće premijerna drugoligaška timu iz Kragujevca.

Kragujevački Radnički 1950 je relativno mlad košarkaški kolektiv, ali je u kratkom vremenskom periodu ostvario vrlo zapažene rezultate. Sezonu 2015/16 završio je kao šampion Prve muške regionalne lige zapad. Preko leta nisu napravili mnogo promena u igračkom, a ni u stručnom kadru, sigurni su u svoj izbor iz prethodnog perioda, a ta uigranost koju imaju će im dosta značiti u drugoligaškim duelima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << />
Šef stručnog štaba je perspektivni trener Igor Todorović, koji je po završetku prošle sezone proglašen za najboljeg trenera regiona Centralne Srbije. Klub je zadržao "kostur" prošlosezonskih nosilaca  igre, a doveli su nekoliko veoma zvučnih pojačanja za ovaj rang takmičenja. Treba istaći da Radnički 1950 prvi put igra u drugoligaškom društvu, pa su iz tog razloga ambicije prvo vezane za što brže obezbeđivanje opstanka, ali i što bolji plasman do kraja lige.

"Sa pripremama smo počeli 15. avgusta. Odigrali smo sedam prijateljskih mečeva od tada, izgubili samo dva i to u tesnim utakmicama od prvoligaša  Napretka iz Kruševca, kao i od Mladosti SP. Pet ostalih mečeva smo pobedili, uglavnom ubedljivo. Do početka lige imaćemo još dva kontrolna meča sa Slogom iz Kraljeva i Novim Pazarom, a onda odlazimo na megdan Slobodi iz Užica gde i započinjemo ovogodišnju ligu. Novi smo u ovom rangu pa ne ide da nekom "pretimo", ali radićemo najbolje što možemo, a videćemo za koji rezultat je to dovoljno. Naše ambicije su da u narednih nekoliko godina vratimo Kragujevcu prvoligaški status koju zaslužuje. Kada će to biti, ne znam? Nadam se što pre! Okosnicu našeg tima čine Kragujevčani ili studedenti koji su vezani za naš grad. Naša stategija je da prvo koristimo sopstvene košarkaške kapiciteta, a tek onda, u zavisnosti od ambicija, novca kojim raspolažemo i procene jačine lige, dodatni kvalitet tražimo u sa strane. Mislim das smo prelazni rok iskoristili na najbolji mogući način u datim okolnostima. U naš sastav došli su momci koji su se već odlično uklopili i koji će svakako biti prava pojačanja. Povećanje budžeta koje nam je bilo obećano nismo dobili. Da jesmo, ambicije bi svakako već ove godine bile na najvišem nivou." - izjavio je za "MVP portal"  direktor i igrač kluba Nenad Tanasijević.

Iako iz kluba daju umerene i razumljivo oprezne izjave, sam pogled na roster dovoljno govori o ambicijama Kragujevčana. Sigurno da je se neće zadovoljiti samim učešćem i opstankom u Drugoj ligi, nego će pokušati da što pre u Kragujevac vrate elitni rang takmičenja, što bi ovaj grad morao da ima.

Radnički 1950 Kragujevac:

sezona 2015/16: 1. mesto na tabeli 1.MRL (zapad) (23/3)

Ostali: Nikola Kostić, Filip Lalović, Marko Đurđević, Ivan Nedeljković, Miloš Tripković, Filip Popović, Janko Tanasijević, Marko Drašković (kapiten), Nenad Tanasijević.

Došli: Srđan Stojanović (Priboj), Aleksandar Beloica (Dinamic), Dimitirje Savić, Nikola Lakićević (Sloga), Dušan Hukić (Tamiš)

Otišli: Marko Todorović (Ibar), Nemanja Zec (Priboj)

Radnički 1950 (sezona 2016/17):

Nikola Kostić (23, 194)

Filip Lalović (30,193)

Marko Đurđević (19, 191)

Nikola Lakićević (22, 190)

Ivan Nedeljković (25, 197)

Dušan Hukić (23, 207)

Miloš Tripković (25, 197)

Srđan Stojanović(25, 195)

Filip Popović (23, 203)

Janko Tanasijević (21, 190)

Aleksandar Beloica (22, 211)

Marko Drašković (31, 194)

Nenad Tanasijević (31, 180)

Marko Babić (16, 189)

trener: Igor Todorović

predsednik: Nebojša Ilić

sportski direktor: Zoran Savić

direktor: Nenad Tanasijević

sekretar: Lazar Jakovljević

zvanični sajt kluba: www.kkradnicki1950.rs
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.