Četiri decenije “Dugmeta” – u Kragujevcu

Izvor: Šumadija Press, 20.Maj.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri decenije “Dugmeta” – u Kragujevcu

Goran Bregović i Alen Islamović obeležiće 40 godina od osnivanja „Bijelog dugmeta“ nastupom na „Arsenal festu“ u Kragujevcu, 27. juna.

Jubilej sarajevskog benda, koji je bio i ostao najveće muzičko ime bivše Jugoslavije sa hitovima kakvi su Odlazim, Selma, Bosanac, Bitanga i princeza, Doživjeti stotu, Ako možeš, zaboravi, Lipe cvatu, Đurđevdan i drugi, Goran Bregović na „Arsenal festu“ proslavlja sa pevačem „Dugmeta“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << Alenom Islamovićem i uz pratnju svog „Orkestra za svadbe i sahrane“.

Pošto je 40 godina kako je “Bijelo dugme” izdalo svoju prvu ploču, sviraću uglavnom program “Bijelog dugmeta”. Slavimo 40 godina i bilo bi mi drago da slavimo zajedno. Vidimo se na “Arsenal festu” – poručio je Bregović.

Uz 40 godina „Dugmeta“, posetioci će 27. juna na glavnoj bini prisustvovati i prvoj svirki u Kragujevcu u karijeri kultnog kantautora Nikole Pejakovića – Kolje i njegovih „Grobovlasnika“. Koljin prvi bend simbolično se zvao Kolja i „Smak Belog dugmeta“.

Spektakl će upotpuniti riječki skandal majstori „Let 3“, beogradski pankeri „Bolesna štenad“, britanski di-džejevi LTJ Bukem sa MC-ijem Staminom, a uskoro će biti objavljeno i još nekoliko značajnih i zanimljivih imena završne večeri „Arsenala“, najavljuju organizatori.

Inače, prve večeri petog „Arsenal festa“, 25. juna, između ostalih, nastupaju zagrebački pankeri „Hladno pivo“ i reperi „Elemental“, iz Srbije „Gramofondžija“, a druge večeri legendarno sarajevsko „Zabranjeno pušenje“, novosadski pankeri „Ritam nereda“, beogradski S.A.R.S. i alternativci „Artan Lili“.

Komplet ulaznica za sve tri večeri košta 1.500 dinara. Ulaznica za 25. i 26. jun košta 800 dinara, a za ulaznicu za završno veče treba izdvojiti 1.000 dinara. Mesto u VIP loži košta 2.000 dinara.

Ulaznice se u Kragujevcu mogu kupiti u Domu omladine, “Areni Fun Factory” (Plaza Centar), TIC-u (Turistički informativni centar) i na Info pultu kod “Balkana”. Karte se prodaju i u Čačku (Neven Tours), Kraljevu (Caffeteria “Flash back”), Jagodini (“TNT Music”), Smederevskoj Palanci (Caffe “Kralj”), Kruševcu (Caffe club “Grizzly”), Nišu (“Music House”), Požegi (Caffe “Burence”), Užicu (Caffe “Vermeer” i Kuća čaja “ZEN”), Aranđelovcu (Caffe “Koje Kude”) i Ćupriji (Caffe “Bacardi”), preko mreže Eventim.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.