Ceo grad je pozornica! - po 14. put u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 05.Sep.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceo grad je pozornica! - po 14. put u Nišu

Iako je prvobitno zamišljeno da se sve predstave odigraju u Čairu, zbog vremenskih neprilika festival se preselio u Narodno pozorište, i tu će se igrati sve predstave do kraja festivala. Već tradicionalno domaćini Festivala su glumci Akademskog pozorišta SKC Niš.
Publika je, do sada, na ovogodišnjem Urban festu, imala priliku da pogleda predstave „Kralj Ibi“ u izvođenju „Dramskog studija mladih“ Gradskog pozorišta iz Bečeja, „Dragi tata“ u izvođenju "Teatra 011" >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << iz Beograda, „Peščanik“ sa kojim se predstavilo Akademsko pozorište SKC Kragujevac, „Antigona“ u izvođenju Omladinskog pozorišta Vožd iz Šapca. Publika je uživala i u predstavi „Preljubnici“ Račanskog pozorišta Kulturnog centra Radoje Domanović  a naše niške mlade glumačke snage predstavile su se predstavo „Sve o ženama“. Ostala su još dva dana do kraja festivala, a publiku večeras očekuju predstave „Čudo u Šarganu“ i „Ručni rad“. 

Od 20.30 na sceni Narodnog pozorišta nastupiće glumci Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, koji će izvesti komad  „Čudo u Šarganu“ po scenariju Ljubomira Simovića, Od 22 sata na scenu stupaju glumci Akademije umetnosti Novi Sad, a publika će moći da pogleda predstavu „Ručni rad“, Žan Klod Danoa. 

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.