Centar za strna žita pred gašenjem zbog dugova

Izvor: NaDlanu.com, 30.Nov.2011, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar za strna žita pred gašenjem zbog dugova

KRAGUJEVAC, 30. novembra 2011. (Beta) - Centar za strna žita u Kragujevcu, ustanova koja postoji 113 godina i ima 100 priznatih sorti žita, biće ugašen ako se rasproda imovina popisana za naplatu duga, izjavio je u sredu direktor te ustanove Živomir Vučković.

KRAGUJEVAC, 30. novembra 2011. (Beta) - Centar za strna žita u Kragujevcu, ustanova koja postoji 113 godina i ima 100 priznatih sorti žita, biće ugašen ako se rasproda imovina popisana za naplatu duga, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je u sredu direktor te ustanove Živomir Vučković.Kako je kazao agenciji Beta, sudski izvršitelji su 25. novembra popisali pokretnu imovinu Centra radi naplate 5,5 miliona dinara duga preduzeću "Ilić" iz Ćićevca, za gradjevinske radove na adaptaciji zgrade 1997. godine."Popisana je pokretna imovine Centra za strna žita, kombajni, traktori, sejalicea, tanjirače, prikolice i plugovi, bez kojih ustanova ne može da nastavi rad", rekao je Vučković.Spor sa izvodjačem radova nastao je jer radovi nisu dovedeni do kraja, a 1999. godine je konstatovano dugovanje Centra prema firmi "Ilić" od preko milion i po dinara, podsetio je Vučković.On je dodao da je Ministarstvo finansija Srbije 2000. godine prihvatilo da izmiri obaveze prema firmi "Ilić" koje su sa kamatom iznosile više od 3,7 miliona dinara, ali uplata nije izvršena. Vučković je dodao da je nakon tužbi i protivtužbi u maju prošle godine sud utvrdio da dug kragujevačkog Centra za strna žita iznosi 5,5 miliona dinara.Zaposleni u centru očekuju da nadležno ministarstvo konačno reši ovaj problem, pošto je Republika Srbija osnivač i vlasnik Centra za strna žita u Kragujevcu, istakao je Vučković.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kragujevac bez Centra za strna žita

Izvor: B92, 30.Nov.2011

Kragujevac -- Centar za strna žita u Kragujevcu, koji postoji 113 godina i ima 100 priznatih sorti žita, biće ugašen ako se rasproda imovina popisana za naplatu duga...Direktor te ustanove Živomir Vučković kaže da su sudski izvršitelji 25. novembra popisali pokretnu imovinu Centra radi naplate...

Nastavak na B92...

Centar za strna žita pred gašenjem zbog dugova

Izvor: Glas javnosti, 01.Dec.2011, 07:46

KRAGUJEVAC - Centar za strna žita u Kragujevcu, ustanova koja postoji 113 godina i ima 100 priznatih sorti žita, biće ugašen ako se rasproda imovina popisana za naplatu duga, izjavio je direktor te ustanove Živomir Vučković...Sudski izvršitelji su 25. novembra popisali pokretnu imovinu Centra...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.