Centar za promociju nauke i grad Kragujevac učvršćuju saradnju

Izvor: Kragujevac.rs, 24.Apr.2017, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar za promociju nauke i grad Kragujevac učvršćuju saradnju

Saradnja grada Kragujevca i Centra za promociju nauke iz Beograda, danas je učvršćena i ozvaničena  Protokolom o saradnji koji su potpisali Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju i Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke.

Ova saradnja koja traje već nekoliko godina, otpočela je otvaranjem Naučnog kluba u Kragujevcu, a potpisani  protokol omogućava kontinuiranu razmenu različitih sadržaja iz oblasti nauke, kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << i umetnosti. Prvi plod ove saradnje je master klas nemačke grupe Kvadratur na Filološko-umetničkom fakultetu koji se održava danas u okviru programa “Art and science“.

Sledeća dva meseca će biti pravi praznik nauke i umetnosti kroz više manifestacija u Kragujevcu. Jedna je “Art and science“ (Umetnost i nauka), reč je o velikom međunarodnom projektu, a Kragujevac će biti jedan od gradova u kome će se projekat realizovati. Tokom maja meseca realizovaće se program “Maj - mesec matematike“ u okvirui koga ćemo ugostiti nekoliko različitih predavanja. Siguran sam da je ovo samo prvi korak u našoj sardnji koji je nastao sa svega nekoliko sastanaka sa predstavnicima grada Kragujevca, a da ćemo u budućnosti, već do leta, osvežiti nekim novim programima ovu našu saradnju, kako bismo širili naučnu kulturu i borili se protiv svega onoga kao što nije nauka, širenja pseudonauke i nenaučnih informacija među građanima - kaže Nemanja Đorđević.

Inače, Centar za promociju nauke je državna institucija koja ima za cilj da poveže građane i nauku. Poslednjih godina, poseban akcenat je stavljen na decentralizaciju aktivnosti koje Centar organizuje.

- Grad Kragujevac kao partner Centra za promociju nauke će uzeti aktivno učešće u popularizaciji i promovisanju nauke, kulture i umetnosti. Mi ćemo već imati, kao prve plodove ove saradnje, 17. maja gostovanje čuvenog popularizatora matematike, Džejmsa Tantona, a krajem maja će u Kragujevcu biti održana promocija Mreže finansijskih menadžera Evropske unije, što predstavlja samo prvi korak u našoj saradnji - istakao je Aleksandar Štajn.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Kragujevac - partner Centra za promociju nauke

Izvor: RTS, 24.Apr.2017

Potpisivanjem Protokola, Grad Kragujevac postao je partner beogradskog Centra za promociju nauke. Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, nemačka grupa "Kvadratur" održala master klas. . Protokol o saradnji Grada...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.