Čačanska lepotica u kragujevačkom selu VIDEO

Izvor: B92, 25.Jul.2021, 13:03

"Čačanska lepotica" u kragujevačkom selu VIDEO

Kragujevac -- Trenutno je u toku berba Čačanske lepotice. Reč je o sorti šljive, koju uzgajaju i u domaćinstvu Milić u jednom selu nedaleko od Kragujevca.

Ta porodica uzgaja i breskve, nektarine i jabuke. Kako sve to izgleda?

"Čačanska lepotica je ove godine izbacila dobar prinos, a druge sorte su malo zakazale, videćemo posle berbe koliki će biti prinosi", kaže Miloš Milić.

Kaže da je ove godine cena ovih šljiva 50 dinara.

"Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je to malo niža cena u odnosu na cenu gajbe, cenu nafte i cenu radne snage, a i radna snaga je u deficitu. Trebalo bi da bude malo veća cena, na primer 70-80 dinara", dodaje Milić.

Biće i breskvi, nektarina, jabuka...

"U toku je i berba nektarina i breksvi, tu je prinos baš desetkovan", ističe Miloš Milić, ali dodaje da jabuka ima izuzetan rod ove godine.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.