Brnabić u Kini: Huaweiju ponuđen deo data centra u Kragujevcu

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Nov.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić u Kini: Huaweiju ponuđen deo data centra u Kragujevcu

PEKING - Premijerka Srbije Ana Brnabić počela je zvaničnu posetu Kini sastancima sa predstavnicima kineskih kompanija Huawei, Hbis i Bank of China. Na sastanku sa potpredsednikom Huaweija toj kompaniji je ponuđeno da preuzme deo data centra koji Srbija gradi u Kragujevcu, objavio je RTS.

U delegaciji Srbije su ministri Rasim Ljajić i Nenad Popović, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić i privrednici koji će učestvovati na Međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sajmu izvoza.

Brnabić je u razgovorima sa predstavnicima kineske kompanije Hbis, koja je vlasnik smederevske železare od 2016. godine, zahvalila što je Hbis tom investicijom u Srbiji pomogao da se sačuva 5.000 radnih mesta u samoj čeličani i više od 20.000 radnih mesta indirektno.

"Železara je odraz našeg čeličnog prijateljstva", istakla je premijerka.

Delegaciju kineske kompanije predvodio je predsedavajući Ju Jong, a sastanku sa prisustvovali i srpski ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Brnabić će se sastati sa kineskim predsednikom Xi Jinpingom oko 17 sati po lokalnom, odnosno 10 sati po srpskom vremenu.

Na sastanku Brnabić sa potpredsednikom kompanije Huavej najavljena je saradnja u oblasti 5G tehnologije, a kompaniji je ponuđeno da preuzme deo data centra, koji Srbija gradi u Kragujevcu.

Sagovornici srpskoj delegaciji su bili i zvaničnici kompanije Hbis, koja je 2016. preuzela Smederevsku železaru, i Kineske banke, koja ima predstavništvo u Srbiji od 2017. godine, navodi RTS.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.