Bokseri Radničkog namučili Loznicu u „Lagatoru“

Izvor: KGsport.info, 03.Feb.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bokseri Radničkog namučili Loznicu u „Lagatoru“

Foto: Boro Milić
U jednom od derbija 5. kola Bokserske lige Srbije, bokseri kragujevačkog Radničkog poraženi su na gostovanju ekipi Loznice sa 6:10. Meč starih rivala, pred 2 000 gledalaca u „Lagatoru“, obilovao je dobrim borbama i rezultatskom neizvesnošću, a pobedi su se na kraju radovali simpatizeri domaćeg tima.
Kragujevčani su još jednom pokazali da imaju izuzetno kvalitetan sastav, kadar da se ravnopravno nosi sa ekipama koje ciljaju titulu ove >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << sezone. Da je bilo malo više sportske sreće i pravde, Radnički je u Loznici, baš kao i u Valjevu, mogao da izbegne poraz, ali bez obzira na sve, ovi mladi momci pod trenerskom palicom Vaska Stanišića i Nenada Stojanovića ostavili su i više nego dobar utisak, najavivši visoke domete u bliskoj budućnosti.
U prvoj borbi večeri rukavice su ukrstili Mladen Boljkovac i Aleksandar Jovanović. Bio je to sjajan meč u kome se rivali nisu štedeli, a pobedu je odneo bokser Radničkog.
Usledio je duel iskusnog Miloša Jankovića i Kristijana Jovanovića u lakoj kategoriji. Janković je posle velike i neizvesne borbe uspeo da trijumfuje i izjednači skor.
Treća borba između Sebastijana Šaćirija i Nenada Jovanovića izazvala je najviše kontraverzi. Mladi Jovanović pružio je žestok otpor svom rivalu u ringu, ali su sudije na kraju dodelile pobedu Šaćiriju, što je naišlo na negodovanje u taboru Radničkog, a malo je nedostajalo i da Šumadinci napuste ring.

Meč je ipak nastavljen borbom u veleter kategoriji, gde je za Kragujevčane debitovao novajlija, Lazarevčanin Milan Vranković. On je za protivnika imao Miloša Pahlu, koji nije mogao dostojno da mu parira, pa je već u prvoj rundi bio prinuđen da preda borbu.
Nove bodove kragujevačkom timu doneo je Dejan Dašić u meču srednje kategorije protiv Luke Šumarca za preokret i vođstvo rezultatom 6:4.
Stvari su se tako u potpunosti okrenule u korist Radničkog, pa su Lozničani sa puno strepnje dočekali meč poluteške kategorije između kapitena Loznice Stefana Panića i Slobodana Jovanovića. Bila je to žestoka borba, što se kaže „na nož“, a na kraju je pobeda pripala bokseru Loznice.
Još jedan dobar meč viđen je u sukobu teškaša, Petra Prokića iz Loznice i Tadije Nikolovskog iz Radničkog. Pobedu je odneo Prokić, donevši Loznici novo vođstvo 8:6.
U poslednjoj borbi večeri, Aleksandar Manić je izašao na megdan 17,5 kilograma težem Vladanu Babiću. Bokser Radničkog je parirao koliko je mogao, ali je u drugoj rundi bio prinuđen da preda borbu.
Na kraju, bodovi su otišli Loznici, mada je vrlo lako mogao da se dogodi i obrnut scenario.

LOZNICA – RADNIČKI  10:6
Dvorana: „Lagator“
Gledalaca: 2 000
Sudije: Radiša Sarić (Kragujevac), Miloš Danilović (Beograd), Amela Melegi i Ljubomir Krstin (Zrenjanin).
Rezultati:
do 56 kg: Mladen Boljkovac – Aleksandar Jovanović  0:2
do 60 kg: Miloš Janković – Kristijan Jovanović  2:0
do 64 kg: Sebastijan Šaćiri – Nenad Jovanović  2:0
do 69 kg: Miloš Pahla – Milan Vranković  0:2 (prekid u 1. rundi)
do 75 kg: Luka Šumarac – Dejan Dašić  0:2
do 81 kg: Stefan Panić – Slobodan Jovanović  2:0
do 91 kg: Petar Prokić – Tadija Nikolovski  2:0
preko 91 kg: Vladan Babić – Aleksandar Manić  2:0
U sledećem, šestom kolu, bokseri Radničkog biće domaćini novosadskoj Vojvodini, koju su savladali u prvom kolu rezultatom 10:6.

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.