Blokirali Poresku upravu

Izvor: Press, 07.Dec.2010, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokirali Poresku upravu

Kragujevačka Poreska uprava juče je zatvorila šaltere za rad sa građanima jer je 80 radnika „Metal sistema", koji protestuju u zgradi pune dve nedelje, raširilo dušeke i leglo na podove. Oni su rešili da pooštre protest jer, kako kažu, Ministarstvo ekonomije nije odgovorilo na njihove zahteve, a ni vlasnik preduzeća nije, ispunio obećanje da do trećeg decembra isplati zaostale zarade. Miloš Tanasković, predsednik sindikata firme, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je reč o 700.000 evra duga za plate.- Sve smo pokušali, sada slede radikalne mere. Vlasnik nam je tokom pregovora u Ministarstvu ekonomije rekao da on nema rešenje. Mi smo ponudili rešenje da se odvoji deo preduzeća za proizvodnju krupnih lanaca gde bismo počeli proizvodnju i firmu spasli propasti. Vlasnik na to nije pristao. U petak smo obavešteni da novac za plate nije našao i da i dalje traži?! Pitam se gde mi da tražimo novac da preživimo - kaže Tanasković.
U popodnevnim satima štrajkačima su prvo isključili grejanje, zatim struju, a na kraju su im zatvorili i toalet
Od Fonda je vlasnik proletos dobio 350 miliona dinara za završetak investicije koja ipak nije završena. Tanasković kaže da je juče sindikat ponovo od MUP-a zatražio da se proveri privatizacija preduzeća, ali i u koje svrhe je potrošen novac iz Fonda za razvoj.
Radnici „Metal sistema" traže isplatu šest zaostalih zarada. Većina ima od 30 do 35 godina radnog staža.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.