Bivši direktor škole u Kragujevcu dobio NANOGICU

Izvor: Mondo, 22.Avg.2019, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši direktor škole u Kragujevcu dobio NANOGICU

Bivši direktor Prve tehničke škole u Kragujevcu Nenad Andrić poglašen je krivim za krivično delo primanje mita i trgovine uticajem, zbog čega mu je Viši sud odredio kaznu od devet meseci kućnog zatvora uz primenu "nanogice".

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Andriću je izrečena i mera bezbednosti, zabrana obavljanja delatnosti rukovođenja u trajanju od godinu dana, a počinje da teče kada izdrži devetomesečnu kaznu kućnog zatvora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Optužnica je protiv Andrića podignuta u oktobru 2018. godine dok je obavljao dužnost direktora Prve tehničke škole u Kragujevcu.

Prema saznanju agencije Beta, na sudu je dokazano da je Andrić tražio poklon od 200 evra od roditelja učenice za to što ju je prebacio sa jednog smera na drugi.

BRUKA U APATINU: Uhapšen nastavnik, našli dečije slike

Proglašen je krivim i za trgovinu uticajem jer je koristeći svoj položaj pre polaganja popravnog rekao nastavniku koji je ispitivao đaka "vidi da prođe".

Učenik je tada dobio dvojku, iako prema rečima nastavnika, nije imao znanja za tu ocenu.

Presuda Posebnog odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu je nepravnosnaža i sa rokom žalbe od 15 dana.

PREOKRET:Šta o "žrtvi šamara" nastavnika kažu Jagodinci
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Bivši direktor Prve tehničke škole “zadužio” nanogicu

Izvor: Danas, 22.Avg.2019

Zbog primanja mita i trgovine uticajem, bivši direktor Prve tehničke škole u Kragujevcu Nenad Andrić osuđen je u Višem sudu u Kraljevu, na kućni zatvor u trajanju od devet meseci, uz nošenje nanogice, i jednogodišnju zabranu rukovodjenja, nakon isteka kazne kućnog zatvora. Članak Bivši direktor...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.