Bioskop za decu u DZ Stari grad

Izvor: B92, 17.Maj.2012, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bioskop za decu u DZ Stari grad

Najmlađi pacijenti Doma zdravlja Stari grad u Beogradu od danas će imati sasvim novo iskustvo prilikom odlaska kod lekara, jer je čekaonica ispred ordinacija na dečjem odeljenju pretvorena u mini bioskop.

Velike televizore, šarene stolice, popularne crtane filmove i edukativni video materijal osmislila je i poklonila farmaceutska kompanija "Salveo", koja je najavila da će isti projekat realizovati u još šest domova zdravlja u našoj zemlji.

Dečji bioskopi u narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko dana biti otvoreni u Domu zdravlja u Žarkovu, Domu zdravlja Liman u Novom Sadu, domovima zdravlja u Nišu i Kragujevcu, kao i u okviru čekaonica u Institutu za majku i dete i Dečje univerzitetske klinike u Tiršovoj ulici u Beogradu.

U planu je da se jedan bioskop obezbedi i za dom zdravlja u Podgorici.

Mališani su u Domu zdravlja Stari grad već danas imali priliku da uživaju u nekim od svojih omiljenih crtanih filmova iz popularne dečje serije "Malo kraljevstvo", a putem ekrana obratili su im se i lekari.

U okviru edukativnog sadržaja, mali pacijenti širom Srbije imaće prilike da saznaju šta je to špatula, kako se daje injekcija, koja je hrana zdrava, zašto kašljemo i kijamo, kako da vodimo računa o zdravlju i šta radimo kada se razbolimo.

Foto: FreeDigitalPhotos.net
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.