Biciklistkinja Ciklomanije Jana Jolović obeležila državno prvenstvo u Čačku

Izvor: KGsport.info, 06.Avg.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklistkinja Ciklomanije Jana Jolović obeležila državno prvenstvo u Čačku

Grad Čačak je minulog vikenda bio domaćin prvenstva Srbije u biciklizmu, u disciplinima brdska i kriterijumska vožnja (ulična trka). Kragujevački biciklisti bili su kao po običaju veoma uspešni, posebno Jana Jolović iz Ciklomanije, koja je još jednom pokazala da je najbolja sprinterka Srbije, pošto je odbranila titulu prvakinje Srbije u kriterijumskoj vožnji.
Jolovićeva je u kriterijumu ostvarila dvostruku pobedu, osvajanjem prvog mesta i u seniorskoj i u U-23 kategoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << (takmičarke do 23 godine starosti). Na taj način je takmičarka Ciklomanije došla do svoje pete titule državnog prvaka, pokazavši još jednom da nema premca u ovoj disciplini.
Pored dominacije u kriterijumskoj vožnji, Jolovićeva je zabeležila sjajne rezultate i u brdskoj trci, pošto je u U-23 kategoriji osvojila prvo, a u seniorskoj treće mesto.
Što se ostalih takmičara Ciklomanije tiče, kadetkinja Marija Jolović osvojila je treće mesto u kriterijumu i peto u brdskoj vožnji. Poletarci Viktor Slavković i Stefan Veljković nisu uspeli da se domognu medalja u brdskoj trci, ali je zato njihov trener Zoran Živković osvojio srebro u kriterijumskoj vožnji mastersa.
Biciklisti Radničkog osvojili su ukupno šest medalja. Mlađi poletarac Petar Anđelković okitio se zlatom u kriterijumskoj vožnji, baš kao i njegov trener Aleksandar Marić, koji je u masters kategoriji trijumfovao i u kriterijumskoj i u brdskoj trci.
MASTERSI NA PODIJUMU: Zoran Živković i Aleksandar Marić
Anđelković je pored zlata u kriterijumu osvojio i srebro u brdskoj vožnji, dok su bronzane medalje pripale kadetkinji Sari Janković na brdu i mlađem senioru Nikoli Gvozdenoviću u kriterijumu.
Mlađi kadeti Vuk Drmanac i Aleksa Matić, kao i kadeti Lazar Antić i Milan Vukajlović dobro su vozili, ali nisu uspeli da se okite nekom od medalja. U Čačku je debitovao i junior Radničkog Bogdan Buzadžić, za koga je ovo inače bila prva drumska trka u karijeri.
Foto: BK Cyclemania FB
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.