Biciklisti oštećenog vida krenuli za Mostar

Izvor: Glas javnosti, 25.Jul.2012, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklisti oštećenog vida krenuli za Mostar

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu je danas startovala 9. manifestacija biciklista oštećenog vida - "Tandem biciklistički maraton", koji će se voziti do Mostara.

Na put su krenuli jedna tandem biciklistička posada i četiri biciklista pojedinačno.

Trka će imati četiri etape dužine od oko 120 kilometara: Kragujevac - Užice, Užice - Višegrad, Višegrad >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << - Sarajevo i Sarajevo -Mostar.

Četvorica kragujevačkih sportista učestvovaće i na tradicionalnim skokovima sa starog mosta u Mostaru.

Sportistima je srećan put poželeo ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Boriša Arnaut, koji je izrazio očekivanje da će naredne godine maršuta maratona biti produžena preko Biokova do Makarske.

"Maraton doprinosi opuštanju odnosa među ljudima, druženju i upoznavanju. Ostavlja, takođe, jednu lepu sliku u Evropi i svetu kako se družimo, a ne kako se svađamo", rekao je Arnaut.

Generalni sekretar paraolimpijskog kluba Junior i učesnik maratona Goran Nikolić rekao je da se na ovaj način nastavlja misija koja doprinosi afirmaciji prekogranične regionalne saradnje posredstvom sporta i održavanju prijateljskih odnosa građana Kragujevca i Mostara.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biciklisti oštećenog vida krenuli za Mostar

Izvor: Kurir, 25.Jul.2012

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu je danas startovala 9. manifestacija biciklista oštećenog vida - "Tandem biciklistički maraton", koji će se voziti do Mostara...Na put su krenuli jedna tandem biciklistička posada i četiri biciklista pojedinačno...Trka će imati četiri etape dužine od oko 120 kilometara:...

Nastavak na Kurir...

Iz Kragujevca krenuo biciklistički maraton do Mostara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jul.2012

Iz Kragujevca je danas startao tradicionalni tandem-bicilistički maraton do Mostara, ustanovljen 2004. godine, u čast obnavljanja Starog mosta na Neretvi i obnavljanja pobratimstava između ova dva grada. Na put preko Užica, Višegrada i Sarajeva, krenula je jedna posada i četvorica biciklista. ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Start tandem maratona Kragujevac - Mostar

Izvor: RTS, 25.Jul.2012

Iz Kragujevacu put Hercegovine krenula je jedna posada i četvorica biciklista - učesnika tandem maratona Kragujevac - Mostar. ..U Kragujevcu je startovao biciklistički maraton Kragujevac - Mostar. Biciklisti iz Srbije trku će voziti u četiri etape po 120 kilometara...Završnica manifestacija je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.