Izvor: JUGpress.com, 20.Mar.2024, 08:42

Bezbednost lokalnih novinarki: Koja je cena profesionalnog izveštavanja

KRAGUJEVAC
Srbija spada među pet zemalja sa najvišim brojem napada na novinare/ke u Evropi, prema novom izveštaju Saveta Evrope objavljenom dan nakon napada na novinarku Vericu Marinčić iz Inđije.
Pored novinara i novinarki iz Rusije, Francuske, Turske i Italije, novinarima i novinarkama u Srbiji su najviše ugroženi bezbednost i integritet usled visokog broja napada, pokazuje novi izveštaj Saveta Evrope „Sloboda medija u Evropi: Vreme je za preokret”, a prenosi Glas Amerike.
Tema bezbednosti novinara i novinarki u Srbiji pokrenula se prošle nedelje na društvenim mrežama, nakon što je N1 objavio snimak na kome se vidi da pripadnik obezbeđenja fizički isteruje iz zgrade novinarku...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.