Bez pobednika u derbiju

Izvor: KGsport.info, 14.Okt.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez pobednika u derbiju

U derbiju 4. kola Super B lige Srbije za rukometaše, odigranom u kragujevačkom „Jezeru“, Radnički 1964 i Dubočica 54 podelili su bodove – 28:28 (14:13).
Očekivano, duel dva glavna kandidata za plasman u Super ligu Srbije doneo je veliku borbu i rezultatsku neizvesnost do samog kraja. Domaći tim bio je dominantan u prvom delu susreta, dok su izuzetno motivisani gosti bili bolji u nastavku, pre svega zahvaljujući čvrstoj odbrani na granici faula. Ipak, čini se da su Kragujevčani >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << bili bliži pobedi i da imaju više razloga za nezadovoljstvo nakon nerešenog ishoda.
Dobro je Radnički 1964 ušao u meč. Stefan Stanojev i Dušan Medić bili su nerešiva engima za odbranu Leskovčana i najzaslužniji su za vođstvo Šumadinaca koje se kretalo u rasponu od 3 do 4 gola razlike.
Ipak, gostujući sastav je uspeo da se konsoliduje, poboljša realizaciju i dođe do izjednačenja u 24. minutu (10:10). Trener domaćeg tima Aleksandar Radosavljević bio je primoran da zatraži minut odmora, nakon čega je njegova ekipa ponovo uspela da se odlepi na „plus tri“ (14:11).
Međutim, Leskovčani su golovima Nikolića i kapitena Marinkovića sa sedam metara uspeli da smanje na 14:13, što je ujedno bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Ovde napomenimo i to da je igrač Radničkog 1964 Veselin Stevanović zbog grubog prekršaja u samom finišu prvog dela susreta zaradio crveni karton.
Početak drugog poluvremena obeležila je rezultatska klackalica, koja je potrajala sve do 43. minuta, kada je gostujući tim zahvaljujući raspoloženim krilnim igračima došao do prve osetnije prednosti od početka susreta – 18:21.
Ipak, na krilima Bojana Tomića Radnički 1964 uspeva da uzvrati serijom 4:0 za 22:21 u 49. minutu. Održavali su domaći prednost od jednog gola, pre svega zahvaljujući raspucanom Tomiću, sve do samog finiša, kada je Nebojša Stošić pogodio za 28:26.
Usledio je dramatičan poslednji minut susreta. Pavlović je smanjio na 28:27, a zatim domaćin nije iskoristio napad za pobedu. Na desetak sekundi pre kraja Miloš Stevanović je pokušao da spreči brzu kontru Leskovčana nešto grubljim faulom, što je sudija sankcionisao direktnim crvenim kartonom i sedmercem u korist Dubočice, a u skladu sa novim pravilom IHF-a koje sankcioniše grubu i nesportsku igru u poslednjih 30 sekundi utakmice. Kapiten Dubočice Marinković bio je precizan sa sedam metara, postavivši konačan rezultat ovog susreta – 28:28.
U redovima Radničkog 1964 najefikasniji su bili Bojan Tomić sa 10 i Dušan Medić sa 6 pogodaka. Na drugoj strani istakli su se Aleksandar Marinković i Aleksandar Pavlović sa po 5 postignutih golova.
Po završetku susreta trener Radničkog 1964 Aleksandar Radosavljević je za KG sport.info izneo svoje viđenje utakmice u „Jezeru“.
– Mislim da je značaj utakmice uzeo danak kod mojih igrača. Jednostavno, izgoreli smo u želji da dobijemo ovaj meč. Nismo imali koncentraciju pri realizaciji nekih „zicera“, što nas je koštalo izgubljenog boda. Tvrdim da smo bolji tim od Dubočice, uprkos ovakvom ishodu. – rekao je Radosavljević.

Trener kragujevačkog tima priznaje da je očekivao pobedu svoje ekipe u duelu sa Dubočicom, ali ističe da ovakav ishod ne remeti takmičarske ambicije Radničkog 1964.
– Planirali smo osvajanje dva boda u ovom susretu, kako bi stekli osetniju prednost u odnosu na našeg glavnog konkurenta. Ovako, ovaj rezultat daje nam obavezu više u smislu da sve utakmice do kraja moramo da dobijemo, kako bismo došli do cilja. Siguran sam da ćemo u tome uspeti. – kategoričan je Radosavljević.
RK RADNIČKI 1964 – RK DUBOČICA 54  28:28 (14:13)
KRAGUJEVAC
Hala: “Jezero”.
Gledalaca: 200
Sudije: Milenko Alimpić, Zdravko Crnjanski (obojica iz Bačke Palanke)
Sedmerci: Radnički 6 (4), Dubočica 6 (5)
Isključenja: Radnički 8 min, Dubočica 16 min
Crveni kartoni: V. Stevanović, M. Stevanović (Radnički 1964), Filipović (Dubočica)
RADNIČKI 1964: Blagojević, Stošić 2, V.Stevanović, Ristić, Mutavdžić, Lekić (4 odbrane), Dobrosavljević 2, Petrović (4 odbrane), Knežević 2, M.Stevanović 2, Radenović, Stanojev 4, Bogdanović, Tomić 10, Janićijević, Medić 6.
DUBOČICA 54: Pešić (1 odbrana), Cvetković 1, Pavlović 5, Čičić, Stanković 2, Nikolić 3, Marinković 5, Jocić, Atanacković 4, Filipović 1, Arsić, Matović 4, Gašić (11 odbrana), Vasić, Radivojević, Mitrović 3.
Igrač utakmice: Bojan Tomić (Radnički 1964)
U sledećem kolu kragujevačke rukometaše očekuje gostovanje u Kuršumliji istoimenom rivalu.
M. Pasuljević
Foto: Simona Blagojević
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.