Bagremar bolji od komšija penalima

Izvor: KGsport.info, 13.Avg.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bagremar bolji od komšija penalima

Fudbaleri Bagremara (beli dresovi) bili su uspešniji u izvođenju penala i zasluženo idu dalje u kupu

U drugom kolu Kupa na području Fudbalskog saveza grada Kragujevca, fudbaleri Bagremara bili su nakon boljeg izvođenja penala eliminisali ekipu 21. oktobra rezultatom 6:5 i plasirali se u narednu fazu takmičenja.
Ekipa Bagremara, koja je u prvom kolu na Bubnju pobedila Zastavu sa 3:0, savladala je još jednu prepreku u borbi za pehar Fudbalskog saveza grada Kragujevca. >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Iako su u regularnom toku utakmice bili bolji u odnosu na prve komšije iz 21. oktobra, fudbaleri Bagremara nisu iskoristili svoje šanse i posle vođstva od 1:0 dozvolili protivniku da iz jedine prilike u prvom poluvremenu izjednači, pa je odluka o pobedniku doneta u uzbudljivoj penal završnici.
Domaćin, koji svoje utakmice igra na terenu FK Kolonije, došao je do prednosti u 12. minutu. Sa leve strane centrirao je Sremčević, a Jevtić iz prve zahvatio loptu i poslao je pored nemoćnog golmana 21. oktobra Jovanovića.
Imao je Bagremar još dve šanse da reši utakmicu u svoju korist. U 20. minutu Jevtić je glavom sa pet-šest metara mlako šutirao pravo u ruke gostujućeg golmana. Tri minuta kasnije Mehmeti, jedan od najzapaženijih u redovima domaćina, šutirao je odlično sa 25 metara, ali je prečka sprečila pogodak, a odbijenu loptu iz blizine strelac prvog pogotka Jevtić je poslao preko gola.
Ove promašaje iz kontranapada kaznili su fudbaleri 21. oktobra u 28. minutu. Bio je to odličan udarac Marjanovića sa preko 20 metara, koji je iznendio golmana Čalovića.
U drugom poluvremenu Bagremar je imao šansu da vrati vođstvo. Posle kornera Mehmeti je sa sedam-osam metara, umesto u mrežu loptu poslao u ruke golamana gostiju. Pokušao je i Tadić udarcem sa distance da reši susret u korist domaćina, ali je golman Jovanović uspeo loptu da izbije u korner.
U poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena, gosti iz 21. oktobra propustili su veliku šansu za potpuni preokret i plasman u treće kolo. Posle jedne kontre Živković je loptu poslao pored praznog gola Bagremara, pa je susret završen rezultatom iz prvog poluvremena – 1:1.
Prilikom izvođenja penala u trećoj seriji Todorović iz 21. oktobra pogodio je prečku, a u narednoj seriji na isti način „revanširao“ se Bogićević, čiji je udarac zaustavila stativa. U petoj seriji šut Milenovića odbranio je golman 21. oktobra Jovanović, koji je potom šutirao za svoju ekipu, ali preko gola, pa je ostao rezultat 3:3.
Odluka je pala u sedmoj seriji, kada je bek Miletić postigao peti pogodak za Bagremar, a golman Čalović odbranio udarac Đalovića i omogućio „Bagremarcima“ da se plasiraju u treće kolo kupa FS grada Kragujevca.
BAGREMAR – 21. OKTOBAR 1:1 (1:1) – penalima 6:5
Igralište: FK Kolonija.
Gledalaca: 30.
Sudija: Aleksandar Đurđević.
Pomoćnici: Marko Dačović, Ivan Obradović (svi iz Kragujevca).
Strelci: Jevtić u 12 za Bagremar, a Marjanović u 28. minutu za 21.oktobar.
Pogotke iz penala za Bagremar postigli su: Tadić, Mehmeti, Sremčević, Babić, Miletić, a za 21. oktobar: Nedić, Marjanović, Ljubinković, Živković.
Žuti kartoni: Mehmeti, Sremčević (Bagremar), Živanović, Marjanović (21.oktobar).
BAGREMAR: Čalović, Miletić, Jovanović (od 35. Subotić),Babić, Bogićević, Milenković, Jevtić ( od 46. Veljković),  Mehmeti, Nikolić, Tadić, Sremčević.
21. OKTOBAR: Jovanović, Miletić, Kurtić, Živanović, Đalović, Ljubinković, Živanović, Varagić, Marjanović, Todorović, Nedić.
Juče je odigran još jedan susret drugog kola Kupa na području FSGKG. Budućnost je u Resniku pobedila Maršić sa 2:0.
Ostali susreti 2. kola odigrani su danas, a postignuti su sledeći rezultati: Žeželj – Bukurovac 3:1, Ćava – Kolonija 3:0, Srbija – Erdoglija 1931 5:6 (penalima), Sloboda (G) – Jadran 3:2, Sloga (D) – Azbest 7:8 (penalima), Kutlovo- Mladost (P) 5:3 (penalima), Dobrača – Šumadija 1934 1:3. Slobodna je bila ekipa Divostina.
Izvlačenje parova za treće kolo održaće se sutra od 13 časova u prostorijama FS grada Kragujevca.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.