Izvor: Radio 021, 08.Mar.2019, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIRN: Nastava medicine u IT gimanziji u Kragujevcu bez akreditacije

Privatna gimnazija u Kragujevcu bez akreditacije za medicinski smer izdavala je učenicima potvrde na običnom papiru sa pečatom škole na kojima su ocene iz medicinskih predmeta, objavio je danas BIRN.

Roditeljima je obećano da će deca biti školovana za poslove iz oblasti medicine, iako će formalno biti upisana na smer administrator računarskih mreža IT gimnazije.

"Ne mogu da verujem da su me prevarili", kaže u razgovoru za BIRN Nenad Mirčetić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jedan od roditelja dece koja su 2018. godine upisala privatnu gimnaziju u Kragujevcu. Osnivač IT gimnazije u Kragujevcu je Akademija Oksford koja pruža neformalno obrazovanje širom Srbije.

U pitanju je čitava mreža škola i obrazovnih centara u okviru koje postoje srednje škole (medicinska, ekonomska, saobraćajna, turistička i škola nege i lepote), kao i kursevi jezika, ugostiteljstva, nege i lepote. Dvadesetak dana pre početka školske godine roditeljima je prilikom predaje dokumenata u srednju školu Sveti Arhangel u Kragujevcu bilo obećano će deci biti omogućeno medicinsko obrazovanje.

Dva dana pre početka školske godine đaci su obavešteni da akreditacije ipak nema i da moraju da sklope ugovore sa IT gimnazijom. Deca su tako upisana na smer administrator računarskih mreža sa obećanjem da će se sve rešiti do decembra 2018. godine. To se, međutim, nije dogodilo. Deca su medicinske predmete slušala u programerskoj školi, što nije dozvoljeno.

Ocene na polugodištu su dobili na običnom papiru sa pečatom. Neki od roditelja više nisu verovali obećanjima pa su decu upisali u drugu školu.

Autor: BIRN

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.