Autobuska stanica menja zakupca

Izvor: Šumadija Press, 25.Sep.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobuska stanica menja zakupca

Glavna autobuska stanica u Kragujevcu privremeno je zatvorena, jer se dosadašnji zakupac firma “Bamiron KG” iseljava, da bi se narednih dana uselio novi zakupac, preduzeće “Janjušević prevoz”.

Autobusi ulaze na glavnu stanicu, ali bez plaćanja stanične usluge, dok građani koji putuju do daljnjeg ne mogu da dobiju informacije o polascima putem telefona, jer je firma “Bamiron KG” raskinula radni odnos sa oko 30 radnika koje je pre nekoliko meseci zaposlila. >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press <<

– Iseljavamo se na osnovu dobijenog sudskog rešenja kojim nam je naloženo da napustimo stanicu – rekao je Draško Đuričković, direktor firme “Bamiron KG” i dodao da je zbog toga morao da otpusti sve radnike, da mu nije bilo lako, jer su gotovo svi, kako je rekao, plakali.

Vlasnik pribojskog preduzeća “Janjušević prevoz” Vinko Janjušević uverava da će stanica vrlo brzo da radi.

Danas ili u subotu biće izvršena primopredaja i stanica će odmah da radi, a građani će imati mogućnost da se putem telefona informišu o autobuskim polascima – kaže Janjušević.

Glavna autobuska stanica u Kragujevcu nije radila više od godinu i po dana, počev od kraja 2013. godine, zbog štrajka radnika propalog preduzeća “Autosaobraćaj” u čijem je i vlasništvu bila.

Početkom godine za zakupca je izabrana firma “Bamiron KG”, ogranak beogradske firme “Bamiron” sa kojom je ugovoren godišnji zakup stanice na iznos od 3,6 miliona dinara u naredne tri godine.

Stanica krajem maja ove godine počinje sa radom, a kako tvrdi Đuričković, firma “Bamiron KG” je uložila sedam miliona dinara za sređivanje stanice i izmirivanje dugovanja za struju i vodu koja “Autosaobraćaj” nije izmirio.

Dva meseca nakon toga, Agencija za privatizaciju raspisuje novi oglas za izdavanje stanice u zakup, uz obrazloženje da je u međuvremenu promenjen status “Autosaobraćaja”, budući da to preduzeće nije u restrukturiranju već da je otišlo u stečaj.

Na tom oglasu među brojnim ponudama izabrana je za novog zakupca firma “Janjušević prevoz” koja je ponudila mesečnu rentu od 5,6 miliona dinara.

Slična sudbina zadesila je i Miroslava Grujića, vlasnika firme “Inter turs”, članice konzorcijuma koja je zakupila stanicu u Topoli i koji je takođe dobio nalog za iseljenje.

Sada već bivši zakupci autobuskih stanica u Kragujevcu i Topoli najavili su da će pravdu potražiti na sudu i da ih sa stanica može pomeriti samo pravosudna odluka.

Uklonjen neprimeren natpis

Informaciju da je Autobuska stanica ponovo van funkcije, zasenila je vest koja se sinoć neverovatnom brzinom proširila društvenim mrežama, o neprimerenom nazivu koji se pojavio na krovu iznad perona.

Na mestu gde je do tada pisalo “AS Kragujevac”, na bočnoj strani krova, koji je plave boje, pojavio se pogrdan naziv za muški polni organ, od slova bele boje, kakva su do sada bila u nazivu “Kragujevac” na tom mestu.

Načelnik gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove Andreja Ilić je rekao “da je, za sada, N.N. lice postavilo i uklonilo natpis” i naglasio da je reč o kršenju javnog reda i mira i morala.

Kada smo pribavili sve saglasnosti da uđem na stanicu kako bi uklonili natpis, došli smo na stanicu, ali je natpis već bio uklonjen – rekao je Ilić.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.