Autobus sleteo s puta, 14 povređenih

Izvor: RTS, 24.Jul.2013, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autobus sleteo s puta, 14 povređenih

U Mađarskoj povređeno 14 osoba, od kojih petoro teže, kada je autobus prevoznika "Op top turs" iz Topole sleteo s puta. Nesreća se dogodila kod Tatabanje. Niko od putnika nije životno ugrožen, a lakše povređeni pušteni iz bolnice. Vozač autobusa tvrdi da je pokušao da izbegne psa koji je izleteo na put.

18.50 - Slobodan Ilić, vlasnik firme "Op top turs" i vozač autobusa koji je sleteo sa puta, izjavio je da nije zaspao za volanom, već da je pokušao da izbegne psa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na putu.

14.14 - Mađarska policija saopštila je da je u udesu povređeno 15 srpskih sezonskih poljoprivrednih radnika. Vozač autobusa je pod policijskom istragom zbog sumnje da je nesmotreno vozio. 

14.12 - Protiv vozača autobusa podneta je krivična prijava, rekao je ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac.

13.54 - Niko od povređenih nije životno ugrožen, rekla je ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović i dodala da će autoprevoznik iz Kragujevca prevesti za Srbiju sve koji budu mogli da putuju.

12.03 - Dva putnika su teže povređena, jedan ima povredu ruke, dok je drugi zadobio povredu ramena, rekao je Živomir Pantić iz agencije "Op top turs".   

Svih 14 putnika autobusa prevoznika "Op top turs" iz Topole, koji se prevrnuo kod Tatabanje u Mađarskoj smešteno je u bolnicu. Teže je povređeno pet putnika, među kojima je i vozač. Posle ukazane pomoći, lakše povređeni putnici pušteni su iz bolnice.

Autobus se prevrnuo nedaleko od Tatabanje nedugo posle ponoći, a povređene su evakuisali policajci i vatrogasci.

U bolnicu u Tatabanji je prevezeno šest povređenih od kojih je troje pušteno jer se radilo o lakšim povredama. Dok je u bolnicu u Đeru smešteno osam putnika, od kojih je, takođe, troje pušteno sa lakšim povredama.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović rekla je da niko od povređenih nije životno ugrožen.

"Od 14 putnika, za šestoro je odmah nakon pregleda konstatovano da nije potreban bolnički tretman, a njih osmoro zadržano je na lečenju. Troje je zadržano u Tatabanji, a petoro je u bolnici u Đeru", naglasila je Đukić Dejanović.

Ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac rekao je da je protiv vozača autobusa podneta je krivična prijava. Drobac je rekao da je vozač, s obzirom da nije bilo drugog učesnika u saobraćajnoj nesreći, verovatno zaspao.

Slobodan Ilić, vlasnik firme "Op-top turs" i vozač autobusa koji je sleteo s puta, udario u bankinu i prevrnuo se, izjavio je da nije zaspao za volanom već da je pokušao da izbegne psa na putu.

Ilić je u izjavi Tanjugu naglasio da je dao izjavu u policiji i tvrdi da protiv njega nije podneta krivična prijava. Za sebe kaže da nema telesne povrede, već samo ogrebotine na leđima i da veruje da će se sutra uveče vratiti u Srbiju.

Prema njegovim rečima, u autobusu su bili Srbi iz Kragujevca i Topole, i sela iz okoline tih gradova, koji žive u Švajcarskoj, ali je bilo i turista.

Šef konzularnog odeljenja ambasade Srbije u Budimpešti Milan Vukosavljević se, uputio na lice mesta čim se saznalo za nesreću, obišao je nepovređene putnike koji su ostali pored autobusa, kao i putnike koji su zadržani u bolnicama.

Putnici koji nisu povređeni se, prema rečima ambasadora, nalaze na autoputu, pored mesta nesreće, a pružena im je sva moguća pomoć u vidu hrane i pića.

Agencija koja je prevozila putnike bi, rekao je Drobac, trebalo da je već uputila novi autobus koji će nepovređene prevesti na željenu destinaciju.

Predsednik opštine Topola Dragan Jovanović rekao je za RTS da je prevoznik iz Topole vozio putnike na liniji Kragujevac - Bazel u Švajcarskoj. Kako je rekao, u autobusu su se nalazila desetak putnika iz Topole i tri iz okolnih mesta, kao i dva vozača.

Jovanović je dodao da je autobus probio zaštitnu ogradu i sleteo sa puta u okolini Budimpešte i da je, prema njegovim informacijama, već uklonjen.

Vlasnik agencije "Op top turs" Živomir Pantić rekao je za RTS da trenutno ne može da kontaktira vozača koji je na informativnom razgovoru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autobus kragujevačkog prevoznika u Mađarskoj sleteo s puta

Izvor: Blic, 24.Jul.2013

Autobus kragujevačkog autoprevoznika sa švajcarskim tablicama sleteo sa puta u Mađarskoj...Prema prvim informacijama Tanjuga ima 14 povređenih, pet teže, a među njima je i vozač autobusa...Kako je "Blicu" potvrđeno nezgodu u Mađarskoj imao je autobus prevoznika "Op top turs" koji saobraća iz...

Nastavak na Blic...

Autobus kragujevačkog autoprevoznika sleteo sa puta u Mađarskoj, 14 povređenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2013

Autobus kragujevačkog autoprevoznika sa švajcarskim tablicama sleteo je sa puta u Mađarskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.