Arterski bunari rešavaju problem vodosnabdevanja

Izvor: Glas javnosti, 03.Avg.2011, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arterski bunari rešavaju problem vodosnabdevanja

KRAGUJEVAC - U nekoliko sela u okolini Kragujevca u toku je kopanje arterskih bunara i izgradnja vodovodne mreže, što bi trebalo da do kraja ove godine reši problem snabdevanja za oko 1.000 domaćinstava.

Pomoćnica gradonačelnika Kragujevca za poljoprivredu Snežana Živanović Katić je rekla da se kopanje arterskih bunara finansira iz agrarnog budžeta od 2008. godine i do sada je uloženo oko 90 miliona dinara.

- Do sada je iskopano 68 arterskih bunara u oko 25 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sela i kompletno završen 41 vodovod čime je trajno rešen problem vodosnabdevanja za oko 2.000 domaćinstava - rekla je Živanović Katić.

Ona je kazala da su u toku radovi u Kamenici, Velikom Šenju, Maloj Vrbici, Gornjim Jarušicama, Velikim Pčelicama i Opornici.

Do kraja godine je planirana izgradnja još oko 10 arteskih bunara.

Grad Kragujevac snosi troškove istraživanja i kopanja bunara, idejnog projekta bunara i vodovodne trase, rezervoara, primarnog voda i pumpi.

- Korisnici u selima treba da se organizuju u udruženja i podele deo troškova po projektu za rasprostiranje mreže od rezervoara do svojih domaćinstava, ugrade vodomere i plate priključak na struju - rekla je Živanović Katić.

Ona je objasnila da troškovi svakog domaćinstva iznose u proseku od 300 do 500 evra u zavisnosti od broja stanovnika i udaljenosti sela.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.