Arsenijević vodi Pazar u Evropu, preokret Voždovca, pobeda Kragujevčana, Čukarički u 91. minutu!

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Mar.2014, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenijević vodi Pazar u Evropu, preokret Voždovca, pobeda Kragujevčana, Čukarički u 91. minutu!

Vrlo zanimljivi susreti odigrani su širom Srbije u 20. kolu Jelen Super lige. U derbiju su se sastale dve ekipe koje pretenduju na treću poziciju i plasman u Evropu – Novi Pazar i Vojvodina.
(FOTO: S. Župljanin)
Trijumf je ostvario domaćin, koji pred svojim navijačima ove sezone igra sjajno. A čovek odluke bio je Nemanja Arsenijević, dvostruki strelac. On je sa bele tačke doveo Novi Pazar u vođstvo u 23. minutu.
Isti igrač je rešio sve dileme u završnici prvog poluvremena, drugim pogotkom, ovoga puta iz igre. Sjajno ga je proigrao Rusmir, izbacio ga u situaciju „jedan na jedan” sa Jovanićem, a Arsenijević je bio nepogrešiv.
Čukarički je zadržao treću poziciju na tabeli, ali je do pobede protiv Javora na Banovom Brdu došao posle dosta muka. A izgledalo je da će biti sasvim drugačije, posebno posle pogotka Mirosavljevića.
Iskusni centarfor je doveo Čukarički u vođstvo u 39. minutu, a sa tim rezultatom otišlo se na poluvreme. Ipak, u nastavku je izjednačio Ivelja, pola sata pre kraja susreta.
Brđani su potom napadali, Ivanjičani se branili sa željom da sačuvaju bod, koji su imali u džepu sve do 91. minuta. A tada je ponovo na scenu stupio Mirosavljević, koji je asistirao Dimiću za pogodak i veliku radost.
Pobedu je ostvario i Radnički, koji je na Čairu nadigrao OFK Beograd. Nišlije su do dva gola viška došli već u 15. minutu, precizni su bili Bulatović i Saša Stojanović.
Neizvesnost je u 25. minutu vrati Čavrić. Malo ko je tada očekivao da je to bio konačan rezultat susreta. Romantičari nisu uspeli da postignu još jedan pogodak i stignu do boda.
Na Dušanovcu preokret, u režiji Stefana Babovića. Govorio je bivši strateg Voždovca, a sada trener Napretka Nenad Lalatović da će Zmajevi goreti od želje da ga pobede. Tako je i bilo.
(FOTO: V. Marković)
I pored činjenice da su Kruševljani poveli golom Gavrića u 39. minutu. U drugom poluvremenu mnogo bolja igra Voždovčana. Izjednačenje je doneo Babović u 47. minutu.
Samo deset minuta kasnije isti igrač je bio asistent, a strelac je bio Sekulić. Konačan rezultat postavio je Pavićević u 67. minutu, pa su domaći zasluženo osvojili važna tri boda.
U duelu ekipa koje se bore za opstanak slavio je Radnički 1923. Kragujevčani su do velike prednosti došli u završnici prvog poluvremena, golovima najiskusnijih.
Najpre je pogodio Beljić, a potom u poslednjim trenucima prvog dela i Spalević. Do kraja meča Građevinari su devet minuta pre kraja smanjili na 2:1, precizan je bio Simić.
U Subotici remi. To je i najpravedniji ishod meča u duelu Spartaka i Jagodine. Gosti su poveli tačno pola sata pre kraja meča, golom Lepovića iz jedanaesterca.
(FOTO: D. Vuković)
Izjednačenje i bod domaćima doneo je Milić, samo šest minuta kasnije.
Semafor 19. kola Jelen Super lige:
Radnički 1923 – Rad 2:1 (Beljić 41, Spalević 45 – 81)
Voždovac – Napredak 3:1 (Babović 47, Sekulić 57, Pavićević 67 – Gavrić 39)
Novi Pazar – Vojvodina 2:0 (Arsenijević 23. jedanaesterac, 42)
Spartak – Jagodina 1:1 (Milić 66 – Lepović 60. jedanaesterac)
Donji Srem – Crvena zvezda 0:1 (Pečnik 21)
Partizan – Sloboda Point 1:0 (S. Ilić 83)
Čukarički – Javor Matis 2:1 (Mirosavljević 39, Dimić 90+1 – Ivelja 60)
Radnički – OFK Beograd 2:1 (Bulatović 6, Stojanović 15 – Čavrić 25)


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Prvi prolećni trijumf na “Čika Dači“ (VIDEO)

Izvor: KGsport.info, 23.Mar.2014, 11:25

Trebalo je fudbalerima Radničkog 1923 mnogo vremena, napora, rada i truda da dođu do nove pobede, bodova, koji će ih ‘podići sa dna’. Pod vođstvom trenera Predraga Ristanovića, čiji je ovo bio debi na klupi Radničkog 1923, uspeli su da trijumfuju na Čika Dači nad ekipom beogradskog Rada...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.