Ana i Darko imaju šestoro dece i znaju recept za sreću

Izvor: RTS, 30.Okt.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana i Darko imaju šestoro dece i znaju recept za sreću

Kragujevčani Ana i Darko Spasić imaju pet devojčica i jednog dečaka. Ona je ekonomista, on medicinski tehničar, a da imaju šestoro dece planirali su već na početku braka.
Ana ima 37 godina, radi kao prodavačica punih petnaest godina, a trenutno je na porodiljskom bolovanju i brine o malom Gavrilu. Njen suprug Darko radi kao tehničar u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Deca su uspešni i dobri đaci. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Spasići su se odlučili za veliku porodicu, a za to treba i dobra organizacija.

"Radni dan počinje u sedam sati, pola osam, deca kreću u školu, Đurđija u vrtić. Onda dobijam svoje vreme za kućne poslove. Gavrilo je sa mamom, ali je dobra beba tako da pored njega mogu da odradim sve što treba. Sačekam đake da dođu iz škole i okupimo se na ručku, koji je nešto najlepše što doživim svakoga dana", priča Ana.
Darko Spasić ističe da su odricanja velika, ali da je velika porodica veliki blagoslov.
"Jeste teško u današnje vreme sa dve plate izdržavati i jedno dete, a kamoli šestoro, ali uz trud i odricanje sve je moguće", dodaje Darko.
Najstarija Milica je učenica prvog razreda Druge kragujevačke gimnazije i bavi se atletikom. Osmakinja Teodora pokazuje talenat za slikanje, ali takođe trenira atletiku kao i mlađe sestre – dvanaestogodišnja Anastasija i devetogodišnja Marija. Đurđija ima tri godine i ide u vrtić.
"Sve svoje obaveze izvršavam tačno na vreme i uvek mogu da pomognem mami, stižem na treninge i da naučim sve i da izlazim sa drugarima", navodi Milica Spasić.
Njena sestra Anastasija kaže da ima puno drugarica, ali da najviše voli da se sa sestrama druži.
"Jako sam ponosna na svoju porodicu i jako sam srećna što nas ima ovoliko", ističe devetogodišnja Marija.
Spasići kažu da najviše vole trenutke kada se svi posle završenih dnevnih obaveza okupe u svom dnevnom boravku i prepričavaju kako su proveli dan.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.