Ambasador Nemačke Tomas Šib posetio Spomen park Kragujevački oktobar

Izvor: Kragujevac.rs, 07.Dec.2018, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Nemačke Tomas Šib posetio Spomen park Kragujevački oktobar

Stravični su zločini koje su počinili nemački vojnici nad nevinim civilima, među kojima je bilo mnogo dece. Izuzetno je važno da se danas i ubuduće očuva sećanje na ove strašne događaje, da se detaljno dokumentuju i da se javnost s tim sveobuhvatno upozna. Spomen park Kragujevački oktobar to čini na impresivan i dostojanstven način, zapisao je u Knjigu utisaka, njegova ekselencija ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji Tomas Šib, prilikom današnje posete Spomen muzeju 21. oktobar >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u Kragujevcu.

Za zločine koje su počinili nemački vojnici u Kragujevcu 1941. godine znao sam i ranije ali sam danas imao priliku da se o tome i detaljno informišem jer važno je da se podsećamo na te stravične događaje, što u skladu sa njima, Muzej 21. oktobar  čini na dostojanstven način, kazao je ambasador Šib. Imajući u vidu da muzej ima problem sa prokišnjavanjem, pokrenut je projekat na osnovu koga će biti realizovani radovi na popravci krova. Kao doprinos daljem radu muzeja očekujemo i učinićemo sve da do 21. oktobra sledeće godine, krov bude saniran, poručio je ambasador Šib.

Ambasador Nemačke Tomas Šib, prilikom svoje posete Spomen-parku Kragujevački oktobar, položio je i venac kraj humke streljanim đacima i profesorima u Šumaricama.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.