Advokati različito vide minimum rada

Izvor: Danas, 05.Dec.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati različito vide minimum rada

Beograd - Odluka o tome da li će advokati iz Kragujevca ublažiti uslove protesta biće doneta u ponedeljak na sednici UO Advokatske komore Srbije, potvrdio je za Danas Zvonko Marković, predsednik Advokatske komore Kragujevca. Prema njegovim rečima, ublažavanje uslova protesta ne bi ni na koji način obesmislilo obustavu rada advokata.

- Po tim pravilima, Advokatska komora Beograda protestuje već tri meseca. Na taj način bismo samo ispoštovali princip minimuma rada, a i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ne bismo išli na ročišta i pretrese. U svakom slučaju, do ponedeljka advokati iz Kragujevca poštuju pravila koja je postavila Advokatska komora Srbije - rekao je Marković.

AK Kragujevca je odlučila da revidira uputstvo o postupanju advokata tokom protesta, pa bi advokati iz Kragujevca bi mogli da rade u advokatskim kancelarijama, primaju poštu, podnose podneske...

U sredu Vučić sa advokatima

"U toku je priprema sastanka između predstavnika AKS i advokatskih komora u sastavu AKS, međunarodnih advokatskih organizacija i predstavnika Vlade Srbije. Predlog za sastanak između premijera Aleksandra Vučića, ministra pravde Nikole Selakovića, predsednika CCBE Alda Bulgarelija, predsednika IBA Majkla Rejnoldsa, predsednika UIA Migela Loinaza, predsednika AKS Dragoljuba Đorđevića i predsednika advokatskih komora u sastavu AKS, upućen je zvaničnim dopisom i predložen je termin 10. decembra", stoji u saopštenju Advokatske komore Srbije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.