AKTUELNO: U Srbiji 287 novih slučajeva koronavirusa, preminulo 11 pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2020, 10:11

AKTUELNO: U Srbiji 287 novih slučajeva koronavirusa, preminulo 11 pacijenata

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano 287 novih slučajeva koronavirusa. Preminulo je 11 obolelih. Na respiratoru se nalazi 144 pacijenta. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 219 pacijenata od korona virusa, a kako se taj broj povećava u tom KC prinuđeni su da proširuju kapacitete i otvore četvrti kovid centar na Klinici za urologiju, Klinici za maksilifacijalnu hirurgiju i Klinici za plastičnu hirurgiju.

15:23 U Srbiji 287 novih slučajeva, preminulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 11 ljudi

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 287 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 4.050 testiranih uzoraka, objavljeno je na sajtu Covid-19.

Od poslednjeg preseka, od posledica kovida-19 umrlo je još 11 ljudi.

U Srbiji je trenutno aktivan 4.091 slučaj, a na respiratoru su 144 pacijenta.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva u Srbiji porastao je na 18.360, a preminule su ukupno 393 osobe.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano ukupno 491.428 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Procenat smrtnosti je 2,14 odsto.

13:19 Miroslav Muta Nikolić pozitivan na korona virus

Srpski košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić pozitivan je korona virus, javlja Kurir.

Kako se saznaje ovaj list, dugogodišnji pomoćnik u reprezentaciji Jugoslavije i Srbije hospitalizovan je prethodne večeri i oseća dobro.

12:23 U srpskim sredinama na KiM još 35 slučajeva korona virusa

U poslednja 24 sata u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji potvrđeno je 35 novih slučajeva korona virusa.

Kako je saopštio Krizni štab u Kosovskoj Mitrovici, 16 obolelih je iz Kosovske Mitrovice, pet iz Zvečana, četiri iz Leposavića, jedan iz Zubinog Potoka i devet iz srpskih sredina na jugu Kosmeta.

12:12 Čačak: Hospitalizovano 140, osam na respiratoru, preminulo 2

Na kovid odeljenju Opšte bolnice u Čačku, hospitalizovano je 140 pacijenata, od kojih je osam na respiratoru, a nažalost, dve osobe su preminule od posledica Covid 19, saopštio je čačanski Radni tim za praćenje širenja virusa korona.

U protekla 24 časa primljeno je 12 pacijenata, a preminule osobe su rođene 1942. i 1950. godine.

11:48 Janković: Veoma ozbiljna epidemiološka situacija

Epidemiloška situacija u Srbiji veoma je ozbiljna, bez preke potrebe neće biti predlagane restiktivnije mere, ali u ovom trenutku ni to nije isključeno, jer se radi o borbi za opstanak, izjavio je danas imunolog Srđa Janković.

Kaže da niko nije očekivao ovakvo razbuktavanje epidemije koronavirusa.

11:41 Još tri smrtna slučaja u Novom Pazaru

Tokom prethodna 24 časa od posledica infekcije korona virusom na području Raške preminule su tri osobe - dve iz Novog Pazara i jedna iz Sjenice, izjavio je danas koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek.

"Na bolničko lečenje smo primili 30 građana, čime je ukupan broj pacijenata u ovom trenutku 307. Na respiratorima i neinvazivnoj ventilaciji imamo po četiri pacijenta", rekao je Đerlek radiju Sto plus.

On je izrazio nadu da će "ravan krivulje novoobolelih da opada na kraju sledeće sedmice".

11:38 Macan: U Kraljevu je svaki dan sve gore i gore

U Kraljevu je svaki dan sve gore i gore, kaže direktor kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje Aleksandar Macan i dodaje da se stvaraju novi rizici za pogoršanje epidemiološke situacije, poput okupljanja u kladionicama i kockarnicama.

U Kraljevu je potvrđeno još 44 novih slučajeva zaraze kovidom-19, od početka epidemije 351 oboleli, a samo od 17. juna zabeleženo je 299 novoobolelih, kaže Macan za Tanjug.

10:45 Ministar Branko Ružić pozitivan na koronavirus

Branko Ružić, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, potvrdio je za Tanjug da je pozitivan na koronavirus i da je u samoizolaciji.

10:09 Tiodorović: U Nišu 304 pacijenta, na respiratoru osam

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je u Nišu 304 pacijenta u kovid centrima.

"Među njima imamo one koji su potvrđeni - 97, a sigurno ce biti onih koji ce biti potvrđeni, klinički se dijagnostikuje da imaju kovid infekciju", kaže Tiodorović za RTS.

Na respiratoru je osam osoba, a četvoro je umrlo iz okolnih gradova koji su prebačeni kao nateži slučajevi u Niš, rekao je Tiodorović.

9:20 Šumadijski okrug: Novozaraženih 45, u Kragujevcu 42

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, tokom 24 sata u Šumadijskom okrugu od obrađena 173 uzorka, pozitivno je 45 pacijenata, od čega samo u Kragujevcu 42 osobe novozaražena.

8:39 U KBC Bežanijska kosa noćas više od 100 pregleda

Direktorka Kliničko bolničkog centra "Bežanijska kosa" Marija Zdravković rekla je da je tokom noći bilo više od 100 pregleda u toj ustanovi.

"Svi pacijenti su pokriveni terapijski, a svaki deseti nalazi se na intenzivnoj nezi", rekla je Zdravković za RTS.

Ona je navela da se hospitalizuju pacijenti sa srednje teškim pneumonijama, a prosek godina pacijenta je 47.

U ovoj kovid bolnici u svakom trenutku ima oko 300 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

08:08 Sve veći redovi ispred kovid bolnice u Šapcu

Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" u Šapcu rekla je da se za deset dana jula duplirao broj pacijenta sa simptomima koronavirusa.

"Od 6. jula dobijamo testove svakondnevno, 80 do 90 testova koliko je kapacitet laboratorije", kaže doktorka i navodi da se kontakti šalju u kućnu izolaciju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolnice u Beogradu pune, u Nišu više od 300 kovid pacijenata

Izvor: Radio 021, 12.Jul.2020

Gotovo da nema kraja Srbije gde ne raste broj zaraženih virusom korona...Beogradske bolnice su već danima prepune. U kovid sistem od ponedeljka će i prvi put Institut za reumatologiju...Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je u Nišu 304 pacijenta u kovid centrima..."Među njima imamo one...

Nastavak na Radio 021...

DETALJAN OPIS ZARAZE KORONA VIRUSOM: Ovo su simptomi koje NE SMETE IGNORISATI!

Izvor: Kurir, 12.Jul.2020

Direktorka KBC Bežanijska kosa dr Marija Zdravković izjavila je da je prethodna noć bila teška, ali da najveći broj pacijenata ide ka ozdravljenju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.