ABA: Nova pobeda Radničkog

Izvor: Press, 03.Nov.2012, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Nova pobeda Radničkog

U prvoj utakmici sedmog kola regionalne Jadranske lige, košarkaši Radničkog pobedili su večeras u Kragujevcu slovenačku Krku rezultatom 84:71 (26:14, 19:20, 17:20, 22:17)

Bila je to treća pobeda Kragujevčana, koja im je omogućila da se konačno pomere prema sredini tabele, a isti učinak sada ima i Krka.

Domaćini su posao završili već u prvoj četvrtini, kada su agresivnom igrom zbunili igrače Krke i onemogućili ih da sprovedu dogovorene akcije u napadu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

U nastavku utakmice Radnički je održavao prednost i nije dozvolio gostima da uhvate rezultatski priključak i vrate se u meč.

Sredinom poslednje četvrtine Krka je uspela da pripreti i da smanji zaostatak na samo pet poena (68:63), ali je trener Radničkog Miroslav Nikolić intervenisao i u poslednjih pet minuta njegovi izabranici su podigli nivo igre i lako odbili napad slovenačkog superligaša.

Najveću prednost Radnički je ostvario u šutu za tri poena i to je praktično odlučilo utakmicu. Kragujevčani su ubacili devet, a gosti četiri trojke.

Gosti su, uz to, imali čak 26 izgubljenih lopti, dvostruko više od domaćina, pa je i to u velikoj meri doprinelo ubedljovoj pobedi Radničkog.

Radnički: Miljenović, Sinovec 18, Ćapin 12, Jović, Marković 5, Amaning 6, Birčević, Borisov 6, Krstović 7, Mijatović, Vajt 15, Vortington 15.

Krka: Lorbek 4, Vladović 6, Rojc 6, Lalić 4, Murić 15, Pavić 12, Lučić 6, Pajić 7, Bolčina, Klobučar 11.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaši Radničkog pobedili Krku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2012

KRAGUJEVAC -..U prvoj utakmici sedmog kola regionalne Jadranske lige, košarkaši Radničkog pobedili su večeras u Kragujevcu slovenačku Krku rezultatom 84:71 (26:14, 19:20, 17:20, 22:17)...Bila je to treća pobeda Kragujevčana, koja im je omogućila da se konačno pomere prema sredini tabele, a isti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.